perjantai 14. kesäkuuta 2013

Suklaajäätelö

Olen joutunut tässä muutaman päivän noudattamaan pehmoista ruokavaliota. Jäätelö sopii siihen todella loistavasti. Tässä on todella täyteläinen ja suklainen perusohje. Lisää suklaisuutta tuli suklaakastikkeella.3 dl kevytmaitoa
100 g tummaa suklaata
20 g maitosuklaata
3 keltuaista
1 dl sokeria
3 dl vispikermaa

Kiehauta maito ja lisää suklaa joukkoon sulamaan. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä. Vatkaa keltuaiset ja sokeri ilmavaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää ohuena norona koko ajan vatkaten suklaamaito joukkoon. Kaada kattilaan ja lämmitä koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksunee hieman. Anna taas jäähtyä.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita suklaaseos kermavaahdon joukkoon ilmavasti vatkaten. Kaada seos jäätelökoneeseen koneen käyttöohjeen mukaisesti. Tai pakasta jäätelö kulhossa ja sekoita usein jäätymisen aikana.

Jos teet ilman konetta, kannattaa kiehauttaa maidon kanssa 0,75 dl glukoosisiirappia ja vatkata keltuaisten kanssa vain 0,5 dl sokeria. Glukoosisiirappi auttaa jäätelön rakenteen kanssa.


Suklaakastike:

100 g tummaa suklaata
1 dl vispikermaa
1 rkl glukoosisiirappia
1 rkl voita

Kiehauta kerma ja sekoita loput aineet joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki ja kaada jäätelön päälle.


Allergiainfo:
  • Voit tehdä jäätelöstä maidottoman käyttämällä esim. soijakermaa ja soijamaitoa sekä jättämällä pois maitosuklaan. Tarkista myös tumman suklaan tuoteseloste.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...