torstai 6. kesäkuuta 2013

Mansikkavaniljajäätelö (-ton)

Jippiii! Neiti on alkanut sietämään pieniä määriä vehnätärkkelystä! Ainakin glukoosisiirappi sopii. Saamme vähän vaihtelua ainaisten mehujäiden joukkoon. Nyt saan tehtyä paremmalla menestyksellä hänelle jäätelöitä. Mikäs sen mukavampaa näillä helteillä! (ps. Pitäkää peukkuja, että parempi suuntaus allergioissa jatkuu.)


 Mansikkajäätelö

4 dl soijamaitoa
1 tl ksantaania
1 dl soijavaniljakastiketta
5 dl mansikoita
2 tl vaniljasokeria
0,75 dl glukoosisiirappia
0,25 dl sokeria

Mittaa soijamaito ja ksantaani tehosekoittimeen. Anna koneen käydä minuutti. Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita pari minuuttia. Tarkista maku ja lisää halutessasi mansikoita ja sokeria. Kaada käynnissä olevaan jäätelökoneeseen ja anna koneen tehdä jäätelö. Tai laita kulhossa pakastimeen. Vatkaa voimakkaasti jäätymisen aikana ainakin neljä kertaa.

Huom! Jos et voi käyttää glukoosisiirappia, niin voit tehdä jäätelön silti. Siitä tulee vaan rakenteeltaan hieman kovempaa. Ota ajoissa pehmenemään ja pakasta annoksina.

 Olen todella innoissani tuosta (Dansukkerin) glukoosisiirapista. Hankin sitä heti, kun näin tiedon sen ilmestymisestä markkinoille. Minulla on monta "amerikkalaista" ohjetta, joihin tarvitaan jotakin tärkkelyssiirappia. Nyt voin alkaa kokeilemaan niitä. Muutamaa fudgeohjetta kokeilen varmaan ensimmäisten joukossa. Joskus ihminen on niin pienestä onnellinen. :D

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...