maanantai 3. kesäkuuta 2013

Omenapiirakka (-ton versio)

Meille iski joku päivä neidin kanssa leipomisinnostus. Siitepölyä sisällä pakoillessa leipominen on kivaa puuhaa. Varsinkin kun sitä ennen on jo laulettu, tanssittu, maalattu, askarreltu ja muovailtu. Kun muissa touhuissa loppuu äidiltä mielikuvitus, on leipominen aina varma puuha. Siitä tykkävät molemmat.


Omenapiirakka

3 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (käytimme Milletin seosta)
1 tl ksantaania
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
-----
1 dl fariinisokeria
1 dl makeuttamatonta omenasosetta
100 g maidotonta margariinia sulatettuna
0,5 dl siirappia
0,25 dl vettä

Päälle 2 omenaa kuutioituna ja 0,5 dl fariinisokeria

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhoita noin 24 cm halkaisijaltaan oleva vuoka. (Muista käyttää gluteenittomia korppujauhoja jauhottamisessa.) Sekoita toisessa kulhossa kosteat aineet ja toisessa kuivat.

Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi. Kaada vuokaan. Ripottele päälle omenat ja fariinisokeri. (Halutessasi voit esikypsentää omenoita paistinpannulla. 1 rkl maidotonta margariinia ja paista varovasti omenoita siinä. Laita vasta paistamisen jälkeen taikinan päälle.)

Paista uunin alatasolla noin 15-25 minuuttia tai kunnes on kypsä. (Tikkuun ei jää enää taikinaa.)

Tarjoile dieettiisi sopivan vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...