keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Nigellan suklaamuffinit

Ihana pieni vieraamme toivoi "masaliisoja" tai suklaamuffineita. Päätimme sitten yhdistää molemmat toiveet. Kokeiluun päätyi Nigella Lawsonin suklaamuffinit. Hyviä muffineita tuli. Nigellamaisia - makeita ja pehmeitä.Nigellan suklaamuffinit

12 kpl

4 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1,75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g suklaata rouhittuna
----
2,4 dl maitoa
1 kananmuna
80 g margariinia tai voita sulatettuna

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele ja jauhota muffinipelti tai laita siihen paperimuotit. Vaihtoehtoisesti voit myös paistaa pelkissä paperimuoteissa. Jos ovat ohuita, laita kaksi päällekkäin, jotta ovat jämäkämpiä. Voit myös paistaa silikonisesella muffinipellillä, silloin ei tarvita voitelua.

Sekoita yhteen kuivat aineet hyvin. Sekoita toisessa kulhossa kosteat. Yhdistä ja sekoita nopeasti taikinaksi. Älä sekoita liikaa. Jaa taikina muffinipellille. Taikina nousee hyvin, joten älä täytä ihan täyteen asti. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Kuorrutteena on masaliisojen kuorrute. Tein pienen annoksen. Käytin 3 rkl sulatettua voita, 2 rkl vahvaa kahvia, vajaa 1 rkl kaakaojauhetta ja tomusokeria niin paljon, että tuli sopivasti levitettävä kuorrutus. Nonparellit kannattaa ripotella heti kuorruttamisen jälkeen.


Allergiainfo:
  • Maidottoman tästä saa käyttämällä maidotonta margariinia, maidotonta suklaata ja soija- tms. maitoa.
  • Gluteenitonta voisi kokeilla käyttämällä vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta 3,75 dl + 1 tl ksantaania vehnäjauhojen tilalla. 
  • Munatonta kannattaa kokeilla käyttämällä kananmunan tilalla 0,5-0,75 dl soijavaniljakastiketta.
Masaliisa=mokkapala

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...