sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Suklaa-vaahtokarkkimuffinit

Lupasin aiemmin jo palata vaahtokarkkimuffineidin maailmaan normaaliversiossa. Tässä se nyt on. Tämä on kooste netistä löytämistäni, saamistani ja keittokirjoissani olevista ohjeista. Huolimatta maitosuklaasta ja vaahtokarkeista, muffinit eivät ole yltiömakeita. Ihania iltapäiväkaffeella. Lapset ihastuvat näihin varmasti.


12 kpl

5 dl vehnäjauhoja
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
100 g maitosuklaata rouheena
1 dl pieniä vaahtokarkkeja
----
75 g voita
3 dl maitoa
1 kananmuna

Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen.Voitele ja jauhota metallinen muffinipelti, silikoniselle ei tarvi tehdä mitään. Voit myös käyttää paperimuotteja.

Sekoita kuivat aineet keskenään, kaakaojauhe kannattaa siivilöidä. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon maito ja kevyesti vatkattu kananmuna. (Jos sulattaa voin mikrossa ja lisää siihen tuon määrän kylmää maitoa, joutuu lämmittämään seosta uudelleen, koska voi jähmettyy jonkin verran.)

Yhdistä kuivat ja kosteat aineet. Sekoita nopeasti taikinaksi. Muffineita ei saa sekoittaa liikaa. Lusikoi taikina muffinivuokiin.

Paista 190 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Jäähdytä aluksi vuoassa, loppuun ritilällä.

Allergiainfo:
  • Maidottomaksi pystyy muuttamaan käyttämällä esim. soijamaitoa ja maidotonta margariinia sekä tummaa maidotonta suklaata.
  • Laktoosittomaksi voi tehdä käyttämällä laktoosittomia tuotteita, maitosuklaatakin löytyy ainakin Brunbergiltä laktoosittomana.
  • Gluteenittoman version kokeilisin toteuttaa käyttämällä 4,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta + 1 tl ksantaania.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...