perjantai 21. kesäkuuta 2013

Gluteenittomat sämpylät

Joskus sitä tuntee itsensä ihan idiootiksi. Eilen oli yksi niistä hetkistä. Halusin tehdä neidille iltaa varten omia Hot Dog sämpylöitä. Tuskailin jo etukäteen löysän taikinan takia - miten siitä saa tasaiset ja sievät sämpylät suttaamatta. No, aloimme Neidin kanssa tekemään taikinaa. Kun se oli valmis, tajusin sen. Tätä gluteenitonta taikinaa on helppo pursottaa. Ja kas kummaa, meillähän  on nyt kauniita ja tasaisia sämpylöitä. Ennen kaikkea meillä on hyviä sämpylöitä. Pehmeitä ja tosi maukkaita. Neiti söi heti kaksi sämpylää. Uusi ennätys!



Sämpylät

8 kpl

2,5 dl lämmintä vettä (maks. 42 astetta)
3 tl kuivahiivaa
1 tl psylliumia
1 tl ksantaania
---
0,75 dl hirssihiutaleita
1 dl hirssijauhoja
1 dl tummia täysjyväriisijauhoja
2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl rypsiöljyä
0,5 tl suolaa

Vatkaa yhteen vesi, hiiva, psyllium ja ksantaani. Anna seistä 5 minuuttia. Sekoita sitten joukkoon loput aineet. Ihan lusikalla hyvin sekoittaminen riittää. Lusikoi taikina paksuun muovipussiin (Minigrip) ja leikkaa siihen haluamasi kokoinen reikä. Pursota taikina leivinpaperoidulle pellille joko pyöreiksi tai pitkulaisiksi sämpylöiksi. Anna nousta 30 min. Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia. Voitele paiston jälkeen kevyesti vedellä ja peitä leivinliinalla. Tämä pitää sämpylät pehmeinä. Laita pussiin heti, kun ovat jäähtyneet. Sopii pakastettavaksi.




Blogissa myöhemmin luvassa Hot Dog Baari mm. cole slaw'n kera. Käypä katselemassa!

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...