torstai 13. kesäkuuta 2013

Karamelli-kurpitsajäätelö (-ton versio)

Allergisille ja intolerantikoille tehdään aivan liian vähän herkkujäätelöitä. Ihan tavallisia löytyy jotain, mutta varsinaiset "gourmet"-versiot puuttuvat tyyten. Itseäni on kiukuttanut, kun olen yrittänyt etsiä neidille jäätelöä, niin kaikissa yksittäispakatuissa soija- ja riisijäätelöissä on suklaata. Olen nyt sitten alkanut ihan itse tekemään neidille jäätelöitä, kun tuo glukoosisiirappikin sopii. Amerikan ihmemaalta sain taas idean käyttää myskikurpitsaa jäätelön teossa.


Karamellikastike

1,5 dl sokeria
1 rkl glukoosisiirappia
0,25 dl vettä
1 dl kookoskermaa
1 rkl maidotonta margariinia

Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Paahda seos kohtalaisella lämmöllä vaaleanruskeaksi. Ota sivuun liedeltä ja kaada joukkoon kookoskerma. Nosta levylle ja sekoita kunnes seos on tasaista. Nosta pois taas levyltä ja lisää margariini. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.


Kurpitsajäätelö

3 dl soijamaitoa (Käytin Alpron Originalia)
1 tl ksantaania
0,5 dl sokeria
200 g kurpitsasosetta (soseen ohje)
0,75 dl glukoosisiirapppia (Dansukker)
2 tl vaniljasokeria
2 dl vaahdotettavaa kermankaltaista valmistetta (käytin soijapohjaista)

Mittaa soijamaito, ksantaani ja sokeri tehosekoittimen kulhoon. Anna käydä pari minuuttia. Lisää kurpitsasose, glukoosisiirappi ja vaniljasokeri. Pyöräytä tasaiseksi. Vaahdota soijakerma ja lisää kurpitsaseoksen joukkoon.

Kaada jäätelömassa jäätelökoneeseen koneen ohjeen mukaan tai jäädytä kulhossa. Vatkaa useasti jäätymisen aikana. Jäätymisen loppuvaiheessa lisää joukkoon oman makusi mukainen määrä karamellikastiketta. Sekoita se pyörteiksi joukkoon. Karamellikastike säilyy pari viikkoa jääkaapissa tiiviissä astiassa. Karamellikastiketta voi laittaa vielä annokseen lisää tai esim. kannuun viereen itse lisättäväksi. Muutama tyrnimarja annokseen sopii hyvin täydentämään karamellin makua.


Neidin mielipide tästä jäätelöstä on NAM! Glukoosisiirappinäytteen tarjosi Dansukker.



Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...