Kollaasi

Kollaasi

keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Tiramisujäätelökakku

Vetäkääs rasti seinään, pitkästä aikaa onnistun postaamaan jopa kahdesti samalla viikolla! Nyt on löytynyt hieman aikaa ja intoa plus mielenkiintoa tehdä uusia juttuja. Tämä ohje oli ihan pakko toteuttaa, kun kesän lämpimät säät saivat minut haikailemaan jäätelöä. Sitten mieleni tekikin tiramisua. Mitä sitten pitää tehdä? Harmaat aivosoluni risteyttivät jäätelökakun ja tiramisun herkullisella lopputuloksella.

Kakku on helppotekoinen ja siitä saa halutessaan kananmunattoman vinkilläni. 

Tiramisujäätelökakku
n. 10 viipaletta

2 dl vispikermaa
400 maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl glukoosisiirappia (pehmentää jäädykkeen rakennetta)
0,5-0,75 dl sokeria, maun mukaan
0,5 dl Baileysia tai muuta makuainetta
50 g tummaa suklaata
---
4 dl Café au lait -juomaa tai Cappuccino Ice-juomaa (käytin Dolce Guston kahvia), tavallinen maitokahvikin sopii tai mistä kahvista nyt pidätkin
2 rkl Baileysia tai maun mukaan
---
200 g Savoiardi-keksejä (Lady fingers/tiramisukeksit)
---
Päälle kaakaojauhetta, kermavaahtoa ja suklaarouhetta

Laita kelmu noin litran vetoiseen vuokaan. Valmista kahvijuoma ja kaada se kostuttamiseen sopivaan kulhoon.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, siirappi ja sokeri. Vatkaa vaahdoksi. Lisää joukkoon Baileys tai muu makuaine sekä suklaa.

Kasta keksit nopeasti kahviin ja laita vuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täytettä vuokaan. Lisää vielä yksi reunakerros kostutettuja keksejä, jos tarpeen. (Ks. kuva.) Laita kostutettuja keksejä vielä päälle. Kiedo kelmu päälle, laita muovipussi päälle ja nosta pakastimeen yön yli.

Kakku tulee hieman reunojen yli, kun täyte ei olisi muuten mahtunut. Katkoin pehmeitä keksejä sopivan kokoisiksi ihan huoletta. Itse tehty saa näyttää kotitekoiselta!


Ota kakku esille noin puoli tuntia ennen tarjoilua ja koristele. 
 Tässä näkee hieman katkomiani keksejä, mutta ei se pahasti ulkonäköä haittaa.
 Täytteeseen voisi upottaa vaikkapa Twixin palasia tai Lindtin Lindoor-kuulien paloja...
Tämä pala on minun, yksin minun!

Vinkki: Munaton versio syntyy käyttämällä tiikerikakkua tästä linkistä keksien sijasta.

6 kommenttia:

  1. Toi vois onnistua glut. ,pitääpä kokeilla.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakusta saa tosiaan muokattua gluteenittoman. Kiitos vinkistä arvontaan.

      Poista
  2. No nyt on kyllä herkullisen näköinen kakku siinä.

    VastaaPoista
  3. Nam, herkullisen näköistä! Tätä voisi tehdä, jos vaan löytää sopivia gluteenittomia keksejä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne! Olen tehnyt tiramisua gluteenittomana perunajauhoihin tehdystä kääretorttupohjasta, toimii hyvin. Tosin en ole tehnyt tätä versiota, mutta tavallista tiramisua.

      Poista

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.