Kakku on helppotekoinen ja siitä saa halutessaan kananmunattoman vinkilläni.
Tiramisujäätelökakku
n. 10 viipaletta
400 maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl glukoosisiirappia (pehmentää jäädykkeen rakennetta)
0,5-0,75 dl sokeria, maun mukaan
0,5 dl Baileysia tai muuta makuainetta
50 g tummaa suklaata
---
4 dl Café au lait -juomaa tai Cappuccino Ice-juomaa (käytin Dolce Guston kahvia), tavallinen maitokahvikin sopii tai mistä kahvista nyt pidätkin
2 rkl Baileysia tai maun mukaan
---
200 g Savoiardi-keksejä (Lady fingers/tiramisukeksit)
---
Päälle kaakaojauhetta, kermavaahtoa ja suklaarouhetta
Laita kelmu noin litran vetoiseen vuokaan. Valmista kahvijuoma ja kaada se kostuttamiseen sopivaan kulhoon.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, siirappi ja sokeri. Vatkaa vaahdoksi. Lisää joukkoon Baileys tai muu makuaine sekä suklaa.
Kasta keksit nopeasti kahviin ja laita vuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täytettä vuokaan. Lisää vielä yksi reunakerros kostutettuja keksejä, jos tarpeen. (Ks. kuva.) Laita kostutettuja keksejä vielä päälle. Kiedo kelmu päälle, laita muovipussi päälle ja nosta pakastimeen yön yli.
Kakku tulee hieman reunojen yli, kun täyte ei olisi muuten mahtunut. Katkoin pehmeitä keksejä sopivan kokoisiksi ihan huoletta. Itse tehty saa näyttää kotitekoiselta!
Ota kakku esille noin puoli tuntia ennen tarjoilua ja koristele.
Tässä näkee hieman katkomiani keksejä, mutta ei se pahasti ulkonäköä haittaa.
Täytteeseen voisi upottaa vaikkapa Twixin palasia tai Lindtin Lindoor-kuulien paloja...
Tämä pala on minun, yksin minun!
Vinkki: Munaton versio syntyy käyttämällä tiikerikakkua tästä linkistä keksien sijasta.