Kollaasi

Kollaasi

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Kotona tehdyt "subit" southwest-kastikkeella

En liioittele nyt yhtään, kun sanon, että näiden leipien vuoksi kannattaa opetella tekemään patonkeja. Eikä se majoneesin tekokaan liian vaikeaa ole, joten kannattaa kokeilla sitäkin. Omasta majoneesista saa helposti aivan ihanan southwest-tyyppisen kastikkeeen. Muutamalla eurolla saa tehtyä itselleen koko pitkän "subin". Makukin on ihan loistava!



"Subit"

patonkia

haluamasi kasvikset:
salaattia
punasipulia
tomaattia
kurkkua
maustekurkkuja
jalapenoja
oliiveja (olen ihan koukussa piri-pirillä täytettyihin oliiveihin, käytin niitä)

valitsemasi täyte esim. paahtopaistia, kinkkua, kalkkunaa, kananrintaa, kasvispihvi jne
juustoa halutessasi

suolaa, pippuria, oliiviöljyä, viinietikkaa niin halutessasi

  • Jos teet patongit itse, niin voitele ne paiston jälkeen vedellä ja laita tiiviisti leivinliinan alle. Näin saat pehmeän leivän.
  • Laita leivälle ensin valitsemasi täytevaihtoehto, esim paahtopaisti. Sitten juusto, jos haluat. Tässä kohtaa paahda grillivastusten alla uunissa halutessasi.
  • Sen jälkeen levitä kasvikset leivälle. Älä pihistele niissä, se on yksi maun salaisuuksista.
  • Sitten kastike ja halutessasi öljy, pippuri, suola ja etikka. Painele kiinni veitsen avulla ja leikkaa puoliksi.

"Southwest"-kastike 

2 keltuaista
1 tl sinappia
1,5-2 dl rypsiöljyä
----
1 tl valkoviinietikkaa
2 tl limemehua
1 tl paprikajauhetta
1 tl vettä
0,5 tl jauhettua chipotlea (löytyy ainakin Santa Maria -merkkisenä kaupan maustehyllystä)
1 tl sokeria
1 tl tuoretta korianteria
0,25 tl valkosipulijauhetta
0,25-0,5 tl suolaa
ihan hitusen kuivattua timjamia
vähäsen jeeraa eli juustokuminaa

Laita tehosekoittimen kulhoon keltuaiset ja sinappi. (Tai tee sauvasekoittimella tai käsin vatkaten.) Sekoita voimakkaasti keltuaiset ja sinappi sekaisin. Ala lisäämään joukkoon öljyä aivan ohuena norona koko ajan vatkaten/konetta käyttäen. Lisää öljyä kunnes majoneesi on sopivan vahvuista. Sekoita joukkoon loput aineet. Majoneesi säilyy pari päivää jääkaapissa. Sitä on helpointa laittaa leipään niin, että lusikoi sen pieneen pussiin, leikkaa pussin kulmaan reiän ja pursottaa majoneesia ohuena nauhana leivälle.

Jos et halua tehdä itse majoneesia, niin sekoita mausteet johonkin hyvään kaupan majoneesiin. Vähennä tällöin lisättävän suolan ja etikan määrää sekä jätä sinappi pois.


Allergiainfo:


2 kommenttia:

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.