Kollaasi

Kollaasi

perjantai 16. elokuuta 2013

Amerikkalaiset maustekurkut

Tein jo viime vuonna vähän makeampia maustekurkkuja ja tykkäsimme niistä kovasti. Nyt tuunasin ohjetta yhä lisää amerikkalaisempaan tyyliin. Hus pois mustaherukanlehdet ja tillit, tilalle sipulia. Joskus maistuvat perinteisemmätkin kurkut, mutta vaihtelu on aina tervetullutta.


Maustekurkut

2 kg avomaankurkkuja
2 sipulia

liemi:
1 l vettä
3,5 dl väkiviinaetikkaa
4 dl sokeria
1,5 rkl suolaa
1 rkl sinapinsiemeniä
1 rkl valkopippureita


Liota kurkkuja kylmässä vedessä ainakin 8 tuntia. Harjaa ne sitten huolella ja huuhtele. Viipaloi kurkut ja sipuli. Monitoimikone on mukava apuri tässä puuhassa. Laita kurkku- ja sipuliviipaleet vuorotellen kurkkupurkkeihin. Tarvitset purkkeja, joiden vetoisuus on yhteensä noin 3-3,3 litraa.

Kiehauta liemen ainekset ja kaada purkit täyteen lientä. Säilytä jääkaapissa. Kurkut ovat maisteltavissa parissa viikossa.

Muistutukseksi säilönnän perustietoutta:

Lasitölkkien desinfiointi
  • Upota tölkit kylmään veteen jo edellisenä iltana.
  • Pese tölkit kansineen huolellisesti. 
  • Laita tölkit kylmään uuniin. Käännä lämpö 125 asteeseen. Kun uuni on kuuma, laske siitä 15 minuuttia.
  • Kiehauta kannet/korkit ja tiivisteet.
Perusasioita säilönnästä
  •  Puhtaus ja hygienia ovat erittäin tärkeitä. Pese kätesi huolellisesti tai käytä kertakäyttöhanskoja.
  • Täytä purkit piripintaan, näin ilmatila vähenee ja pilaantumisen mahdollisuus pienenee. Erityisen tärkeää tämä on suolasienten kanssa. Siitä lisää myöhemmin.
  • Sulje tölkit heti.
  • Säilytä tölkit pimeässä ja viileässä paikassa, kuten jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.