lauantai 6. toukokuuta 2017

Sitruunainen juustokakku

Joskus sitä vaan on vanhassa vara parempi. Välillä seikkailen juustokakkujen kanssa mitä moninaisemmissa makuyhdistelmissä, mutta sitten palaan takaisin vanhaan rakkaaseen eli sitruunaan. Se on raikas, se kevyt. Se sopii niin keveytensä vuoksi jälkiruoaksi ja on yleensä maualtaan sellainen, että kelpaa monelle.

Koristelu on simppeliä. Muutama raita sulaa suklaata, vähän mintunlehtiä, muutama granaattiomenan siemen ja kolme ananaskirsikkaa. Katso postauksen loppupuolella olevista kuvista kuvaa kokonaisesta kakusta. Toimisi esimerkiksi rippijuhlissa kivasti!



Pohja:
150 g kaurakeksejä tai gluteenittomia keksejä
65-70 g voisulaa

Täyte:
4 liivatelehteä+tilkka vettä
2 dl vispikermaa
400 g hyvää maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljauutetta
sokeria maun mukaan
Yhden luomusitruunan kuoriraaste, vain keltainen osa
sitruunamehua maun mukaan


Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Lisää voisulaa sen verran, että saat kosteaa hiekkaa muistuttavan seoksen. Laita hyydykevuoan rengas tai irtopohjavuoan (20-24 cm) reunus tarjoilulautaselle. Painele keksimuruseos pohjalle. Laita kylmään hetkeksi.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää mukaan juusto, vanilja, sokeri ja sitruunankuori ja -mehu. Tarkista maku.

Kiehauta tilkka vettä. Purista likoamassa olevista liivatelehdistä ylimääräiset vedet pois ja liota ne kuumaan veteen. Kaada juustomassan joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Kaada massa vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irroita reunus varoen. Koristele haluamallasi tavalla.





Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...