Neiti pitää pienistä leivonnaispaloista ja muffineista. Tällä kertaa tehtäväksi valikoitui brownie. Meille jäi sokerillista Cocista grillikastikkeen teosta, joten halusin hyödyntää sitä leipoessa. Cociksesta oli hyötyäkin. Suunnittelin ohjeen leivonnan kemian avulla. Koska meillä ei voi käyttää kananmunaa, valjastin Coca-colan hiilihapon ja leivinjauheen reagointia kuumuuteen. Paljon ilmakuplia sidottuna taikinaan saa aikaiseksi pumpulimaisen pehmeän brownien.
Cocis-brownie:
n. 16-20 palaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl erikoishienoa spelttijauhoa
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta siivilöitynä
100g tummaa suklaata rouheena
2 dl sokeria
-----
100 g maidotonta margariinia tai voita
1 tl vaniljauutetta tai 2 tl vaniljasokeria
1 dl + 1 dl Coca-colaa, sokerillista
Kuorrutus:
3-4 dl tomusokeria
tummaa kaakaojauhetta maun mukaan
3 rkl huoneenlämpöistä maidotonta margariinia tai voita
Coca-colaa
vaniljasokeria, jos haluat
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leivinpaperoi tai voitele ja jauhota vuoka. Sekoita yhteen kuivat aineet jauhoista sokeriin. Sulata margariini. Lisää se jauhojen joukkoon, samoin vanilja ja 1 dl Cocista. Kiehauta 1 dl Cocista ja lisää sekin seokseen. Sekoita nopeasti taikinaksi. Kaada n. 24 cm x 24 cm vuokaan. Paista 200 asteessa n. 25-30 minuuttia tai kunnes brownie on kypsä. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
Siivilöi tomusokeri, vanilja ja kaakao. Sekoita vatkaten joukkoon rasva. Lisää Cocista niin paljon, että saat hyvin levittyvän kuorrutteen. Tarkista maku. Kuorruta brownie. Säilyy huoneenlämmössä muutaman päivän. Voi pakastaa.
Tässä kiva pieni askarteluvinkki:
Paristotuikut saavat hauskan ilmeen helposti. Kynällä kivisilmät ja -suu. Kuumaliimalla kiinnitetään huovasta tehty hattu tai vähän kudottua putkea korvalapuiksi. Korvalappuna on huopahelmi leikattuna kahtia. Kaulassa on huivina pätkä silkkinauhaa.