Kuppikakut n. 11-12 kpl
Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
---
100 g voisulaa
1 dl maitoa
1 dl kiehuvaa vettä
1 tl vaniljauutetta
Kuorrute:
125 g vispi- tai kuohukermaa
125 g tummaa suklaata
Koristeluun:
Oreoita tai Dominoita
tummaa suklaata muutama pala
oransseja karkkeja tai toffeeta
tarvittaessa valkosuklaata
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Laita muffinivuokaan paperivuoat.
Sekotia yhteen taikinan kuivat aineet. Lisää voisula ja maito sekä vaniljauute, sekoita hieman. Lisää lopuksi kiehuva vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Jaa ripeästi vuokiin ja nosta uuniin paistumaan n. 20 minuutiksi tai kunnes kakkuset ovat kypsiä. Anna jäähtyä.
Kiehauta kerma. Lisää joukkoon tumma suklaa rouhittuna. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä. Jääkaapissa jäähdyttäminen nopeuttaa. Jos ganache jäähtyy liikaa, lämmitä sitä varoen, jotta saat siitä sopivaa levitettäväksi.
Irroita keksien puolikkaat toisistaan. Pursota täytteen päälle silmä sulatetulla tummalla suklaalla (sulatin suklaan ihan vaan mikrossa mukissa). Jos haluat, tee valkosuklaalla ilman täytettä olevien keksien päälle valkoiset silmät ja kun valkosuklaa on vähän jähmettynyt, pursota tummalla suklaalla täplä. Levitä ganache kuppikakuille, aseta kaksi silmäkeksiä päälle ja laita vielä oranssi karkki nokaksi. Anna jähmettyä. Säilyy muutaman päivän ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä, jääkaapissa pidempään.