tiistai 10. lokakuuta 2017

Chilihillo karhunvadelmista

Minähän lupasin, että tulee säilöntäviikko. Tässä viikon toinen hillo-ohje. Äitini pihassa kasvaa ihania karhunvadelmia. Sain niitä muutaman litran ja tein niistä erilaisia hilloja. Tästä tulisesta reseptistä sukeutui heti meidän suosikki.


Chilihillo karhunvadelmista

300 g karhunvadelmia
250 g vadelmia
150 g punaisia paprikoita silppuna
chiliä maun mukaan, käytin Brasileira Marimbondoa muutaman podin verran
3 rkl balsamiviinietikkaa
175 g hillomarmeladisokeria
muutama murskattu rosépippuri

Pese ja desinfioi huolellisesti muutama pienehkö hillopurkki. Mittaa kattilaan karhunvadelmat, vadelmat ja paprikasilppu sekä chili. Lisää pieni tilkka vettä. Anna kiehua miedohkolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Lisää pippuri, balsamiviinietikka ja hillosokeri. Keitä vielä 5 minuuttia. Kuori vaahto pois pinnalta. Anna jäähtyä hetki ja sekoita. Purkita. Säilytä jääkaapissa. Jos teet isomman erän, pakasta osa.

Ihanat värit!


Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...