Omenavaniljahillo
1,5 kg omenoita paloina, ilman siemenkotaa
0,5 l vettä
1 vaniljatanko pitkittäin halkaistuna
5 dl hillosokeria
Pese ja paloittele omenat. Laita ne isoon kattilaan. Lisää vesi ja halkaistu vaniljatanko. Laita kattilaan kansi ja keitä miedohkolla lämmöllä 20-30 minuuttia. Lisää hillosokeri ja keittele vielä 10 minuuttia. Sekoita aina välillä.
Anna jäähtyä hetki. Ota pois vaniljatanko. Surauta huolellisesti sauvasekoittimella soseeksi. Purkita huolellisesti pestyihin ja desinfioituihin purkkeihin. Säilytä mieluiten pakastimessa ylimääräiset ja vain sen verran jääkaapissa kuin syöt n. kuukauden aikana. Sokeripitoisuus on sen verran pieni.
Tämän postauksen päätän syystunnelmiin. Säilöntäohjeita on vieläkin tulossa muutaman hillon verran.