Maapähkinäcookiet

Meillä oli tölkillinen maapähkinävoita ja pähkäilin, että mihin käyttäisin sen. Olisihan sen voinut syödä leivän välissä, mutta ajatus jostain syystä tökki, vaikka maapähkinävoin ystävä olenkin. Sitten päätin testata Martha Stewartin maapähkinäcookieita. Ne ovatkin hyviä. Kaiken lisäksi cookiet ovat gluteenittomia ja niihin ei tule lisättyä rasvaa, maapähkinävoi riittää. Kekseihin voisi ennen paistoa painaa kolon ja laittaa koloseen paistonkestävää vadelmamarmeladia, se aateloisi yhdistelmän. Tajusin heti ensimmäisestä haukkauksesta mitä keksi vaatisi ollakseen aivan täydellinen. Hyviä näinkin, mutta suorastaan jumalaisia pienellä hillolisällä.


20-24 kpl

2,5 dl maapähkinävoita
1,75 dl sokeria
1 muna
0,5 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
100 g suklaarouhetta (maidotonta tarvittaessa)
1 dl suolapähkinöitä rouhittuna

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Leivinpaperoi kaksi peltiä. Sekoita tasaiseksi maapähkinävoi, sokeri, muna, sooda ja suolaripaus. Lisää joukkoon suklaarouhe sekä suolapähkinät. Pyörittele taikina pieniksi palloiksi, jätä hieman leviämisvaraa. Painele taikinapalloja vähän litteämmiksi. Paista 180 asteessa noin 11-14 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä 5-10 minuuttia ja sitten ritilällä kylmäksi. Säilytä ilmatiiviissä purkissa.


Kommentit

  1. Viimein keksejä, jotka ei närästä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, arvostan tätä ihan oikeasti. Tosi hyvä! Itsekin kärsin joskus närästyksestä ja odotusaikana se oli aivan järkyttävää.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

-ton Mokkapalat (munaton, gluteeniton, maidoton)

Hapanimelä kastike kiinalaiseen tyyliin

Piparkakut ja taatelikakku (munaton, maidoton, gluteeniton)