Kollaasi

Kollaasi

torstai 22. toukokuuta 2014

Grillattu kaali ja parsa

Huhhuh hellettä! Nyt ei tee yhtään mieli olla sisällä ruokaa laittamassa, mitä vähemmän uuni päällä, sitä parempi! Tästä suorana seurauksena on massiivinen grillaamisen lisääntyminen. Meillä ei grillata makkaraa kuin ehkä kerran tai maksimissaan kaksi kesässä. Sen sijaan usein grillissä on erilaisia kasviksia. Yksi klassikko on grillattu parsa, joko pekonilla tai ilman. Sitä tehtiin samalla kertaa kuin tämän kesän uutuuslöytöä: grillattua kaalia, joka löytyi Steven Raichlen How to grill kirjasta. Hauska idea ja varmasti keskustelua herättävä. Mikä parasta, kaalissa säilyy raa'an kaalin maku savulla höystettynä.

Valmistaminen on aika helppoa ja aineitakaan ei tarvita paljon.

Grillattu kaali

n. 1 kg:n painoinen varhaiskaali (pienempikin käy)
4 rkl voita (tai maidotonta margariinia)
4 siivua pekonia suikaleina (voi jättää pois tai käyttää muuta täytettä, chorizoa, tofua)
1 pieni sipuli silputtuna
0,5 dl haluamaasi grillikastiketta (tarkista raaka-aineet ruokavaliot huomioiden)

Sulata pannulla 1 rkl voita tai margariinia. Paista pannulla pekonia ja sipulia 3-5 minuuttia. Älä ruskista. Valuta pois ylimääräinen rasva. Tee foliosta kaalia varten sopivankokoinen rengas. Kaalin pitää pysyä siinä pystyssä. Koverra kaalin kanta ja hieman sisällystä pois. 

Lusikoi kaalin sisään täyte. Kaada päälle grillikastike ja loput voinokareet.

Nosta kaali grilliin epäsuoraan lämpöön ja grillaa noin tunnin, puolitoista. Käytä savustuslastuja halutessasi. Tarjoiltaessa leikkaa lohkoiksi.

Huomioitavaa on se, että kaali grillataan epäsuorassa lämmössä, ei suoraan hiilloksen päällä!

Toinen ihana grillattava kasvis on tosiaan parsa. Tämä ohje on harvinaisen helppo.

Grillattu parsa pekonilla

vihreää parsaa nippu
pekonipkt
grillivartaita

Taivuta parsoja kevyesti niin, että se napsahtaa itse poikki. Näin saat oikeasta kohtaa sen parsan puumaisen osan pois. Kietaise ympärille pekoni ja laita parsat vartaaseen. Varras helpottaa huomattavasti parsan käsittelyä grillissä.

Grillaa kypsiksi hyvän hiilloksen päällä. Tarjoile heti.

Huom! Pekonin voi jättää poiskin, jolloin grillaat parsat sellaisenaan. Tarjoile jonkun kivan dipin kera.

Sivussa näkyy maissia viskicolakastikkeella, siitä tulossa juttua myöhemmin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.