Daim-viipaleet
100 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl siirappia
3 dl vehnäjauhoja
1-5 rkl kylmää vettä
Daim-rakeita n. 80 g (Sen verran, että pussista otat tietenkin ensin itse maistiaisia, loput taikinaan)
Mittaa kulhoon rasva, sokeri, leivinjauhe ja siirappi. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon jauhot, nypi hyvin taikinaksi. Jos et saa taikinasta tehtyä palloa, lisää siihen kylmää vettä ruokalusikallinen kerrallaan niin kauan, että saat hyvän taikinan aikaiseksi. Sekoita joukkoon Daim-rakeet.
Jaa taikina kahteen osaan. Pyörittele pötköiksi ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Taputtele pikkuisen littanammaksi. Paista n. 14-18 minuuttia. Leikkaa heti paiston jälkeen viipaleiksi. Anna jäähtyä pellillä.
Reseptin tein muistin varaisesti Hembakat lehden ideoimana.
Allergiainfo
- Maidoton versio syntyy käyttämällä maidotonta margariinia ja vaihtamalla Daimit johonkin maidottomaan suklaaseen tai karkkiin, kuten esimerkiksi Marianne crushiin, Pandan hurmaavaan tummaan, Brunbergin tummaan suklaaseen, Pirkan reilun kaupan tummaan suklaaseen kaakaokrokantilla, Kalevin tummaan vadelmasuklaaseen.
- Gluteenittoman viipalekeksireseptin pyrin julkaisemaan mahdollisimman pian.