perjantai 30. toukokuuta 2014

Tyrnikinuskia ja tyrnipannareita

Muutama viikko sitten pidin pakastimen tyhjennysviikon ja julkaisin nämä nyt blogin puolella nähtävät ohjeet Facebookissa. Pidän näistä ohjeista niin paljon, että laitan ne myös blogiin. Varsinkin tuo kinuski on aivan ihanaa. Siitä pitää ehdottomasti tehdä jotain muutakin kuin pelkkä kinuskikastike. Kun sitä keittää tarpeeksi, se pysyy hyvin muodossa, joten siitä saa tehtyä vaikka kakkuun päällisen tai vaikkapa täytteen kääretorttuun. 



Tyrnikinuski (kastike)

1 dl tyrnimehua
1 dl vispi- tai kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

Mittaa ainekset kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 20-30 minuuttia tai kunnes seos keittyy hieman kasaan ja paksunee.

Tyrnipannarit
3 dl vehnäjauhoja
1 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2-3 rkl luomuruokosokeria
--
2 isoa kananmunaa
1 dl maustamatonta jogurttia
1 dl tyrnimehua
1 dl maitoa
2 rkl sulatettua margariinia/voita
--
Paistamiseen margariinia tai voita

Sekoita yhteen kuivat aineet. Lisää sitten kosteat aineet koko ajan vatkaten. Paista keskilämmöllä pannareiksi lettupannulla, käytä paistamisessa rasvaa. (Taikina ei tarvitse turvottamista, vaan paistamaan pääsee heti.)

Pst. Kun tämän tarjoilee hyvän vaniljajäätelön kanssa, on todella aatelinen jälkiruoka syntynyt. 

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...