perjantai 30. toukokuuta 2014

Tyrnikinuskia ja tyrnipannareita

Muutama viikko sitten pidin pakastimen tyhjennysviikon ja julkaisin nämä nyt blogin puolella nähtävät ohjeet Facebookissa. Pidän näistä ohjeista niin paljon, että laitan ne myös blogiin. Varsinkin tuo kinuski on aivan ihanaa. Siitä pitää ehdottomasti tehdä jotain muutakin kuin pelkkä kinuskikastike. Kun sitä keittää tarpeeksi, se pysyy hyvin muodossa, joten siitä saa tehtyä vaikka kakkuun päällisen tai vaikkapa täytteen kääretorttuun. 



Tyrnikinuski (kastike)

1 dl tyrnimehua
1 dl vispi- tai kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

Mittaa ainekset kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 20-30 minuuttia tai kunnes seos keittyy hieman kasaan ja paksunee.

Tyrnipannarit
3 dl vehnäjauhoja
1 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2-3 rkl luomuruokosokeria
--
2 isoa kananmunaa
1 dl maustamatonta jogurttia
1 dl tyrnimehua
1 dl maitoa
2 rkl sulatettua margariinia/voita
--
Paistamiseen margariinia tai voita

Sekoita yhteen kuivat aineet. Lisää sitten kosteat aineet koko ajan vatkaten. Paista keskilämmöllä pannareiksi lettupannulla, käytä paistamisessa rasvaa. (Taikina ei tarvitse turvottamista, vaan paistamaan pääsee heti.)

Pst. Kun tämän tarjoilee hyvän vaniljajäätelön kanssa, on todella aatelinen jälkiruoka syntynyt. 

3 kommenttia:

  1. Tyrni sopii pannareihin kyllä hienosti, meillä on tehty kokonaisista marjoista ties kuinka monta clafoutista. Maku pehmenee kypsennettäessä kivasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on totta. Tyrni osaa yllättää leivässäkin. Reima muuten voi hyvin, herkullinen hoidokki. Parit leivät jo testattuna, tosi maukasta tulee.

      Poista
    2. Kiva kuulla, että hoidokki on ollut kiltisti. Kerro sille terveisiä!

      Poista

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Suomi Finland 100 - Suomalainen metsä jälkiruoka

Tämä ruoka oli minulle heti rakkain. Jälkiruoka on lähinnä omaa rakkauttani, suklaata. Halusin tuoda jälkiruokaan minulle muitakin rakkaita ...