torstai 14. toukokuuta 2015

Valkoinen pizza cheddarilla ja kanalla

Plääh, valkoinen pizza kuulostaa niin tylsältä, mutta en nyt muutakaan nimeä keksinyt. Olen monta kertaa tehnyt pizzaa creme fraichella tomaattikastikkeen sijaan, mutta nykyään olen alkanut virittelemään siitä varsinaisen kastikkeen. Valkoinen pizzakastikkeeni sisältää tuorejuustoja, yrttejä ja reilusti valkosipulia. Siitä on tullut jo suosikki läheisten keskuudessa.

Valkoinen pizzakastike

100 g maustamatonta tuorejuustoa
75 g creme fraichea
1-2 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 rkl persiljasilppua
1 rkl ruohosipulisilppua
0,5 rkl timjamisilppua
pari rouhausta suolaa ja pippuria
0,5 tl sipulijauhetta
0,5 tl paprikajauhetta

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Tarkista maku ja lisää halutessasi vähäsen sitruunamehua raikastamaan makua, suositeltavaa, jos tekee merellisen pizzan.


Valkoinen pizzakastike toimii samoin kuin tavallinen tomaattikastikekin.


Pohjana toimi Grillipizzan pohja. Päälle laitoin kevätsipulia, kanaa, pekonia, cheddar-murua ja mozzarella-raastetta. Sitten uuniin 250 asteeseen niin kauaksi aikaa, että pizzan pohja on kauniisti vaaleanruskea reunoiltaan.
Päälle vielä hieman kevätsipulia ja varsin maukas pizza on valmis.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...