Osa testaajista piti todella paljon kakusta, osan mielestä se oli aika makea. Ja makeahan se onkin. Mutta itse pidin kakusta ohuena viipaleena. Makeutta voi säätää käyttämällä ei niin makeaa tummaa suklaata. Kakku muuntautuu myös moneen eri ruokavalioon, katso vinkit postauksen lopusta.
Kuningatar Elisabetin suklaakakku
(10-15 palaa, kakku on todella täyteläinen, pieni pala riittää)
200 g tummaa suklaata
200 g voita
75 g glukoosisiirappia
0,5 dl vispikermaa
1 tl vaniljauutetta
pieni ripaus suolaa
200 g kaurakeksejä
200 g Digestivekeksejä
(voit laittaa myös pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä halutessasi)
Laita irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat kevyesti. Mittaa kattilaan suklaa, voi, siirappi ja kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä niin kauan, että suklaa sulaa. Lisää joukkoon vanilja ja suola. Sekoita tasaiseksi. Tee kekseistä reilun kokoisia paloja, älä murusta niitä. Sekoita keksit suklaamassan joukkoon. Painele suklaamassa vuokaan. Anna jähmettyä seuraavaan päivään.
Auta varovasti irti vuoasta. Kaada päälle suklaakuorrutusta ja koristele. Suklaakuorrutteen tein sulattamalla kattilassa 75 g suklaata ja 0,75 dl kermaa. Sekoitin tasaiseksi ja annoin hetken jäähtyä.
Säilyy useamman päivän jääkaapissa. Ota hieman ennen tarjoilua lämpenemään, jotta on helpompi leikata.
Kakun voi muuttaa gluteenittomaksi käyttämällä gluteenittomia keksejä. Maidottomaksi sekä vegaaniseksi saa valitsemalla maidottomat keksit ja suklaan, vaihtamalla kerman esim. soijakermaan ja käyttämällä voin tilalla margariinia (hopeinen Sunnuntai).