Suklainen karamellijuustokakku
(halk. 18 cm 6-8 annosta)
Pohja
100 g suklaamurupikkuleipiä, gluteenittomia tarvittaessa
n. 40 g voisulaa
Kerros 1
1 dl vispikermaa
100 g tummaa suklaata
75 g creme fraichea
200 g maustamatonta tuorejuustoa
sokeria maun mukaan
2 liivatelehteä + tilkka vettä
1 Mars-patukka* rouheena
5 Lindor-kuulaa (tai 2 Mars-patukkaa) rouheena
Kerros 2
1,5 dl kinuskikastiketta + ripaus suolaa (1,5 dl kermaa + 1,5 dl fariinisokeria, keitä kunnes paksunee ja maistuu hyvältä. Mausta ripauksella suolaa)
200 g tuorejuustoa
75 g creme fraichea
0,5 dl vispikermaa
vaniljasokeria maun mukaan
sokeria maun mukaan
2 liivatelehteä + tilkka vettä
Koristeita sen mukaan mitä itse haluat
Valmistusohje
Murskaa keksit. Lisää joukkoon voisula. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin.
Valmista helppo kinuskikastike. 1,5 dl kermaa + 1,5 dl fariinisokeria, keitä kunnes paksunee ja maistuu hyvältä. Mausta ripauksella suolaa. Anna jäähtyä. (Voit käyttää myös valmista kastiketta.) Laita kattilaan suklaa ja 1 dl kermaa. Sulata suklaa miedolla lämmöllä niin kauan, että sulaa ja sekoittuu kermaan. Anna jäähtyä.
Laita runsaaseen kylmään veteen likoamaan 4 liivatelehteä. Laita kulhoon täytteen 1 tuorejuusto, creme fraiche ja suklaakerma. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Mausta maun mukaan sokerilla ja vaniljasokerilla. Ota kaksi liivatelehteä, purista niistä vesi pois. Sulata tilkkaan kiehuvaa vettä. Vatkaa ohuena nauhana juustoseoksen joukkoon. Lisää suklaarouhe ja sekoita täyte tasaiseksi. Kaada vuoan päälle. Nosta jääkaappiin.
Valmista täyte 2. Laita kulhoon creme fraiche, tuorejuusto, vispikerma, kinuskikastike (älä laita kaikkea kerralla, tarkista maku välillä ettei mene liikaa). Vatkaa tasaiseksi. Lisää makusi mukaan sokeria ja vaniljasokeria. Ota kaksi liivatelehteä, purista niistä vesi pois. Sulata tilkkaan kiehuvaa vettä. Vatkaa ohuena nauhana juustoseoksen joukkoon. Tarkista maku. Kaada täyte kaksi varoen vuokaan suklaatäytteen päälle. Anna hyytyä yön yli (noin 8 tuntia). Irrota varoen vuoasta. Koristele halusi mukaan.
*Mars sisältää kananmunaa, mutta kopiopatukoissa on ilman kananmunattomia versioita, mutta ne saattavat sisältää kananmunaa. Meillä käytettiin Pirkan versiota, kun tiesin, että Neiti ei tule tuota syömään. Pirkan patukka on merkitty saattaa sisältää kananmunaa merkinnällä. Mars sisältää myös ohramallasta, joten keliaakikolle valmistettaessa valitse joku muu suklaapatukka, esim. Daim.
Ps. Jauhoton taikina on viimeinkin Instagramissa.