Kaikkien superhyperterveysruokien keskellä sitä joskus hukkaa ajatuksen siitä, että miten upeaa ruokaa Suomessa on saatavilla. Metsämarjat, niin hyviä ja täynnä mm. vitamiineja ja antioksidantteja. Sienet ovat myös melkoisia terveyspommeja. Niissä on kuituja, vitamiineja, jonkin verran proteiinia, kaliumia ja onpa esim. kantarellissa rautaakin. Puhumattakaan siitä liikuntamäärästä, mitä sienihullu saa metsässä liikkuessaan. Tästä puhun nyt kokemuksen syvällä rintaäänellä.
Monet teilaavat nykyään kotimaiset viljat, mutta meille ne onneksi sopivat nykyään hyvin. Meillä käytetään paljon spelttiä ja ohraa, suosikkiviljojani. Varsinkin pitkään haudutetuissa puuroissa käytän mielelläni kokonaisia ryynejä, jolloin viljan kaikki hyvät ominaisuudet ovat tallessa.
Ohrakryynipuuro
1,5 dl ohraryynejä
1 - 1,2 l maitoa, omaan ruokavalioosi sopivaa (ei rasvatonta)
suolaa maun mukaan
Kiehauta maito ja sekoita joukkoon ryynit. Anna hautua vähintään kaksi, mielellään neljäkin tuntia miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Pidä kansi päällä muina aikoina. Mausta suolalla makusi mukaan. Tarjoile lämpimänä marjojen, kiisselin tai voisilmän kera.
Kultainen tunti on ihanaa kuvausaikaa. Tämä kuva on napattu puhelimella, ei mitään filttereitä tai kuvanmuokkausta ole tarvittu.
Olen aivan rakastunut grillattuun sydänsalaattiin. Niin hyvää!