Tässä versiossa on ruusun maku aika vahvana. Jos haluaa vaan pienen vivahteen ruusun makua, kannattaa laittaa vain vähäsen ruusun terälehtiä.
Ruusuvadelmahillo
500 g vadelmia, tuoreita tai pakastevadelmia
1-2 dl ruusun terälehtiä, myrkyttömästi kasvatettuja
0,5 dl vettä
250 g hillosokeria
Kerää kauniina ja kuivana aamuna terälehdet. Huuhtele ne ja puhdista tarkoin kaikki kamut (ötökät) pois. Silppua lehdet pienemmäksi. Mittaa kattilaan vadelmat, ruusun terälehdet ja vesi. Anna kiehahtaa ja kiehua noin 5-10 minuuttia. Lisää joukkoon hillosokeri ja keitä vielä kymmenen minuuttia. Kuori vaahto pois pinnalta. Anna jäähtyä hetki ja purkita puhtaisiin ja desinfioituihin purkkeihin. Valmista hilloa tulee noin 1 litra.
Hyödynsin testisatsiini viimeiset pakastemarjat. Hurjan helppoa hillon tekoa!