Joulutortun uusi muoto


Kiitos rakkaiden länsinaapuriemme, sain idean miten voisi yhdistää sekä luumurahkan että joulutortun.  Kuka sitä nyt perinteisiä joulutorttuja tohtisikaan enää tehdä? (Lue sarkasmin kera.) Ohjeeni on helppo ja nopea valmistaa. Käytän mielelläni valmista voitaikinaa, se on hyvää laadultaan ja ei vaadi itseltä mahdotonta hartiajumppaa kaulitsemisoperaatiossa. Luumurahka on äkkiä sekoitettu rahkasta, luumusoseesta ja kermavaahdosta. Sen verran hifistelen, että keitän luumusoseen itse. Se vaan on niin paljon parempaa kuin kaupan luumumarmeladi.

  
Luumusose
1 pss kuivattuja luumua
2 dl vettä

1 iso pkt lehti-/voitaikinalevyjä
2 prk vaniljarahkaa tai tavallista maitorahkaa
4 dl kuohu-/vispikermaa
sokeria, vaniljaa, kanelia jos siltä tuntuu

Keitä luumut pehmeäksi ja soseuta. Vettä ei tarvitse jäädä paljoa kattilaan, sose saa olla aika tuhtia. Anna soseen jäähtyä hetki.

Ota taikinalevyt sulamaan. Tee sillä välin rahka. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja vatkaa pieni hetki. Lisää vielä luumusosetta makusi mukaan. Maista rahkaa, lisää sokeria, vaniljaa tai kanelia halutessasi.

Ota tähtimuotilla voitaikinasta tähtiä leikkaa niihin terävällä puukolla tähtien reunoja rajaavat viillot. Reunaa pitäisi jäädä noin puoli senttiä. Ajatuksena on, että reunat pääsevät rauhassa nousemaan. Pistele keskeltä haarukalla reikiä.

Erilaisia torttumalleja
 
Paiston jälkeen tortut näyttävät tältä:
 
Paina sitten torttujen keskikohta alas, jotta saat aikaiseksi korkeat reunat.

Lisää sitten torttujen päälle luumuhillo ja rahka. Valmista!
 
Allergiainfo:
  • Hyvä maidoton luumurahkan korvike syntyy seuraavasti: 2 dl vaniljasoijajogurttia, 2 dl soijavispiä sekä 1 liivatelehti. Liota liivate kylmässä vedessä. Vatkaa soijavispi, lisää joukkoon jogurtti sekä luumusose. Sekoita liivate tilkkaan kiehuvaa vettä ja vatkaa "luumurahkan" joukkoon. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa sokerilla, vaniljalla tai vaikka kanelilla.
  • Lehtitaikinoista löytyy maidottomia ja munattomia versioita. Käytä niitä tarvittaessa.


Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Kiitos. Joskus mullakin välähtää. :D

      Poista
  2. Uusi lukija ilmoittautuu! :)
    Ihana blogi sinulla, täynnä toinen toistaan herkullisempia ohjeita. Onneksi on muutama päivä joululomaa, jotta ehtii tutustua kaikkiin. Ainakin tuo sinappikurkkusalaatti menee testattavien joukkoon!
    Oikein ihanaa joulunaikaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa Jauhottoman matkaan! Tuo sinappikurkkusalaatti on tosi hyvää, sitä tosiaan kannattaa kokeilla.

      Oikein hyvä joulua sinulle!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

-ton Mokkapalat (munaton, gluteeniton, maidoton)

Hapanimelä kastike kiinalaiseen tyyliin

Piparkakut ja taatelikakku (munaton, maidoton, gluteeniton)