Kollaasi

Kollaasi

keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Suklaapäärynähillo

Lisää syntisiä suklaaherkkuja, olen tuhma, myönnän sen. Suklaaholisteille pitäisi olla oma tukiryhmänsä. Se vaan muuttuisi anonyymeistä suklaaholisteista nopeasti salaisiksi suklaan ystäviksi. Niin ihanaa suklaa on. Päärynäsuklaahillo on makeaa, suklaista, aavistus kirpeyttä ja lisäksi vaniljan pehmeyttä. Paahtoleivän päälle, suklaakeksien väliin, kakkuun, mihin vaan voi laittaa tätä ihanuutta. Muista, että vain ensiluokkaisista aineksista kannattaa säilöä. Maista jokaista päärynää pieni pala, tarkista sitruunamehun maku sekä käytä hyvää suklaata.


Suklaapäärynähillo
7-8 dl

1 kg päärynöitä
0,5 dl sitruunamehua
3 rkl vettä
500 g Hillosokeria (Dansukker)
150 g hyvälaatuista tummaa suklaata
vaniljatanko

Kuori ja paloittele päärynät. Mittaa laajaan kattilaan tai pannuun sitruunamehu, vesi ja päärynät. Keitä 5 minuuttia.

Sekoita joukkoon sokeri ja vaniljatanko. Hämmennä seosta kunnes sokeri on sulanut joukkoon. Keitä 20-30 minuuttia.

Seoksen pitää olla pehmeä, mutta ei nestemäinen. Ota pois vaniljatanko. Soseuta sauvasekoittimella tarvittaessa.

 Sekoita joukkoon suklaa ja hämmennä tasaiseksi. 

Purkita puhtaisiin purkkeihin. Säilytys jääkaapissa. Säilyy noin puoli vuotta.

Tehdessäsi allergisille, tarkista suklaan ja hillosokerin sopivuus ruokavalioon.

Ja taas sama kertaus säilönnästä:
Lasitölkkien desinfiointi

  • Upota tölkit kylmään veteen jo edellisenä iltana.
  • Pese tölkit kansineen huolellisesti. 
  • Laita tölkit kylmään uuniin. Käännä lämpö 125 asteeseen. Kun uuni on kuuma, laske siitä 15 minuuttia.
  • Kiehauta kannet/korkit ja tiivisteet.
Perusasioita säilönnästä
  • Puhtaus ja hygienia ovat erittäin tärkeitä. Pese kätesi huolellisesti tai käytä kertakäyttöhanskoja.
  • Täytä purkit piripintaan, näin ilmatila vähenee ja pilaantumisen mahdollisuus pienenee.
  • Sulje tölkit heti.
  • Säilytä tölkit pimeässä ja viileässä paikassa, kuten jääkaapissa. 
 Mmmmmm... Niin hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.