1 dl maapähkinävoita
3 rkl kookosöljyä
0,5 dl hunajaa
---
1 tl vaniljauutetta
150 g suklaata
1 dl kookoslastuja
1,5 dl spelttihiutaleita (esim. Birkkala)
Leivinpaperoi matala noin 12 cm x 18 cm vuoka. Sulata kattilassa maapähkinävoi, kookosöljy ja hunaja. Nosta se pois liedeltä ja sekoita joukkoon loput aineet. Kaada vuokaan ja nosta jääkaappiin jäähtymään ja kiinteytymään useammaksi tunniksi. Leikkaa pieniksi paloiksi. Säilytä jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa. Säilyy noin pari viikkoa.
Allergiainfo:
- Gluteenittomaksi nämä saa vaihtamalla spelttihiutaleet tattari-/hirssi- tai täysjyväriisihiutaleisiin.
- Jos teet maidottomana, muista tarkistaa tumman suklaan raaka-aineet.
- Dammenbergiltä löytyy soijatonta suklaata.