Kollaasi

Kollaasi

tiistai 15. huhtikuuta 2014

Hyvän omantunnon spelttisuklaapalat

Joskus on syytä valmistaa herkuistaan edes vähän terveellisempiä. Nämä suklaapalat on ladattu tavallista paremmilla ainesosilla. Kovin kevyitä nämä eivät ole, mutta omatunto pysyy kuitenkin tyytyväisempänä speltin, kookosöljyn ja hunajan ansiosta. Ihana pikkuherkku vaikka kahvipöytään. Valmistuskin on helppoa kuin heinänteko. Erinomainen pikkuherkku jääkaapista napattavaksi: "Äiti, mitä sinä syöt?" "mums, mams, glunk, en mitään tyttöseni."


1 dl maapähkinävoita
3 rkl kookosöljyä
0,5 dl hunajaa
---
1 tl vaniljauutetta
150 g suklaata
1 dl kookoslastuja
1,5 dl spelttihiutaleita (esim. Birkkala)

Leivinpaperoi matala noin 12 cm x 18 cm vuoka. Sulata kattilassa maapähkinävoi, kookosöljy ja hunaja. Nosta se pois liedeltä ja sekoita joukkoon loput aineet. Kaada vuokaan ja nosta jääkaappiin jäähtymään ja kiinteytymään useammaksi tunniksi. Leikkaa pieniksi paloiksi. Säilytä jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa. Säilyy noin pari viikkoa.

Allergiainfo:

  • Gluteenittomaksi nämä saa vaihtamalla spelttihiutaleet tattari-/hirssi- tai täysjyväriisihiutaleisiin. 
  • Jos teet maidottomana, muista tarkistaa tumman suklaan raaka-aineet.
  • Dammenbergiltä löytyy soijatonta suklaata.

4 kommenttia:

  1. Järjettömän hyvän näköisä! Menevät testiin, itsekin tykkään välillä tehdä jotain vähän terveellisempää. Spelttijauhot ovat mun mieleen myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Speltissä on ihana pähkinäinen maku. Kannattaa kokeilla, näissä on niin kiva rakennekin.

      Poista
  2. Mmm, näyttää hävyttömän hyvälle.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.