tiistai 15. huhtikuuta 2014

Hyvän omantunnon spelttisuklaapalat

Joskus on syytä valmistaa herkuistaan edes vähän terveellisempiä. Nämä suklaapalat on ladattu tavallista paremmilla ainesosilla. Kovin kevyitä nämä eivät ole, mutta omatunto pysyy kuitenkin tyytyväisempänä speltin, kookosöljyn ja hunajan ansiosta. Ihana pikkuherkku vaikka kahvipöytään. Valmistuskin on helppoa kuin heinänteko. Erinomainen pikkuherkku jääkaapista napattavaksi: "Äiti, mitä sinä syöt?" "mums, mams, glunk, en mitään tyttöseni."


1 dl maapähkinävoita
3 rkl kookosöljyä
0,5 dl hunajaa
---
1 tl vaniljauutetta
150 g suklaata
1 dl kookoslastuja
1,5 dl spelttihiutaleita (esim. Birkkala)

Leivinpaperoi matala noin 12 cm x 18 cm vuoka. Sulata kattilassa maapähkinävoi, kookosöljy ja hunaja. Nosta se pois liedeltä ja sekoita joukkoon loput aineet. Kaada vuokaan ja nosta jääkaappiin jäähtymään ja kiinteytymään useammaksi tunniksi. Leikkaa pieniksi paloiksi. Säilytä jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa. Säilyy noin pari viikkoa.

Allergiainfo:

  • Gluteenittomaksi nämä saa vaihtamalla spelttihiutaleet tattari-/hirssi- tai täysjyväriisihiutaleisiin. 
  • Jos teet maidottomana, muista tarkistaa tumman suklaan raaka-aineet.
  • Dammenbergiltä löytyy soijatonta suklaata.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...