Kollaasi

Kollaasi

sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Polly-mutakakku, oi kun hyvää

Mutakakkua, juustokakkua, Polly-karkkeja, suolapähkinöitä. En voi sanoa kuin sen ärsyttävän mainoslausahduksen: Oi kun hyvää.


Kakkutaikina

200 g voita tai margariinia
200 g tummaa suklaata
--
4 isoa kananmunaa
1,5 dl sokeria
---
2,5 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl suolattuja maa- tai cashew-pähkinöitä rouhittuna (valinnainen)
1/2 pussia Polly-karkkeja
-----
päälle loput Polly-pussista

Voitele ja jauhota n. 26 cm halkaisijaltaan oleva vuoka. Sulata kattilassa miedolla lämmöllä rasva. Lisää joukkoon suklaa rouhittuna sulamaan. Hämmennä tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, (pähkinät) ja Pollyt yhteen. Kaada suklaaseos munavaahtoon, lisää vielä jauhoseos. Sekoita varovasti nostellen tasaiseksi. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan.

Juustoseos
200 g tuorejuustoa
1 iso kananmuna
0,25 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta

Sekoita tuorejuustoon kananmuna, sokeri ja vaniljauute. Laita juustoseosta nokareita kakkutaikinan päälle. Sekoita niitä kevyesti taikinan joukkoon. Älä sekoita liikaa, jotta juustokakkua pysyy erillään. Ripottele päälle loput Polly-pussista.

Paista 200 asteisessa uunissa n. 18-25 minuuttia halutusta kypsyysasteesta riippuen. Anna jäähtyä vuoassa. Nosta varoen vuoasta tarjolle. Irtopohjavuoka on hyvä idea tai sitten leivinpaperi tavallisen vuoan pohjalla.

Jotain niin törkeän hyvää, vaikka itse sanonkin. Omaan makuuni just eikä melkein. Makuraadistani muutama olisi halunnut kakun ilman pähkinöitä, osa juurikin pähkinöillä. Laita niitä oman makusi mukaan. 

6 kommenttia:

  1. Näyttää ihanalle! Voiskohan tuota juustoseosta korvaa jollain, kun minä en millään voi syödä juustoa missään muodossa leivonnaisessa..

    I know ;)

    VastaaPoista
  2. Sen voi jättää pois tai korvata tuorejuusto creme fraichella, jos se sopii.

    VastaaPoista
  3. Voiko tuon vaniljauutteen korvata jollain, vai voiko sen jättää pois?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen voi jättää pois tai korvata vaniljasokerilla. Itse tykkään käyttää vaniljauutetta, koska vaniljanmausta tulee vahvempi ja parempi. Sitä on helppo tehdä itse, valmistus vaan vie harmillisen kauan aikaa. http://jauhotontaikina.blogspot.fi/2013/08/kotitekoinen-vaniljauute.html

      Poista

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.