Kakkutaikina
200 g voita tai margariinia
200 g tummaa suklaata
--
4 isoa kananmunaa
1,5 dl sokeria
---
2,5 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl suolattuja maa- tai cashew-pähkinöitä rouhittuna (valinnainen)
1/2 pussia Polly-karkkeja
-----
päälle loput Polly-pussista
Voitele ja jauhota n. 26 cm halkaisijaltaan oleva vuoka. Sulata kattilassa miedolla lämmöllä rasva. Lisää joukkoon suklaa rouhittuna sulamaan. Hämmennä tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, (pähkinät) ja Pollyt yhteen. Kaada suklaaseos munavaahtoon, lisää vielä jauhoseos. Sekoita varovasti nostellen tasaiseksi. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan.
Juustoseos
200 g tuorejuustoa
1 iso kananmuna
0,25 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta
Sekoita tuorejuustoon kananmuna, sokeri ja vaniljauute. Laita juustoseosta nokareita kakkutaikinan päälle. Sekoita niitä kevyesti taikinan joukkoon. Älä sekoita liikaa, jotta juustokakkua pysyy erillään. Ripottele päälle loput Polly-pussista.
Paista 200 asteisessa uunissa n. 18-25 minuuttia halutusta kypsyysasteesta riippuen. Anna jäähtyä vuoassa. Nosta varoen vuoasta tarjolle. Irtopohjavuoka on hyvä idea tai sitten leivinpaperi tavallisen vuoan pohjalla.
Jotain niin törkeän hyvää, vaikka itse sanonkin. Omaan makuuni just eikä melkein. Makuraadistani muutama olisi halunnut kakun ilman pähkinöitä, osa juurikin pähkinöillä. Laita niitä oman makusi mukaan.