Valitse sinulle sopiva taikina yllä olevista linkeistä.
Täyte
Vaahtokarkkeja (yhteen menee isosta vaahtokarkista puolikas)
suklaata rouhittuna (noin puolikkaan palan verran/donitsi) Muista valita tarvittaessa maidoton suklaa.
Täytä -ton munkit heti, kun taikina on valmista. Anna nousta vasta sen jälkeen. Tavallisissa kohota taikina ensin, täytä sitten ja anna nousta uudelleen.
Pyörittele donitsi palloksi. Paina vähän littanaksi, laita väliin vaahtokarkkia ja suklaarouhetta. Ummista huolellisesti ja pyörittele tarvittaessa palloksi. Vaahtokarkin sijaan täytteenä voi käyttää myös sitä vaahtokarkkilevitettä. Paista sitten kuten linkin ohjeet kertovat.
Näissä kuvissa on -ton taikina, jonka täytän pelkällä vaahtokarkilla, koska Neidille ei sovi suklaa. Taikinassa käytin hirssijauhon sijasta tavallista maissijauhoa, toimi aivan loistavasti.
Näissä vaahtokarkeissa on maissisiirappia glukoosisiirapin sijaan. Dekstroosia niissä on, tarkista soveltuvuus omaan ruokavalioosi. Näitä löytyy isompien markettien amerikkalaishyllystä.
Kuorrutus
3 rkl vettä
2 rkl maidotonta margariinia tai voita
100 g vaahtokarkkeja
1 tl vaniljasokeria
2-3 dl tomusokeria tai niin paljon, että saat tehtyä hyvän kuorrutteen
Kiehauta vesi ja rasva. Lisää joukkoon pienityt vaahtokarkit ja vaniljasokeri. Sekoita miedolla lämmöllä kunnes vaahtokarkit sulavat. Sekoita joukkoon siivilöityä tomusokeria niin paljon, että saat sopivan kuorrutteen.
Kasta donitsit kuorrutukseen ja koristele haluamallasi tavalla. Halutessasi voit laittaa suklaata viivoina, keksin paloja, pieniä vaahtokarkkeja, nonparelleja tai mitä ikinä keksitkin.
Tarjoile muutaman tunnin sisään täyttämisestä. Donitsit ovat parhaimmillaan vasta valmistettuina. Kuorrute kovettuu pikku hiljaa. Aluksi se on aika tahmeaa.
Jollakulla on kiire syömään donitsia. Ei auttanut komentaminen, käsi ilmestyi aina vaan uudelleen.