Kollaasi

Kollaasi

torstai 17. huhtikuuta 2014

Mehevä -ton porkkanakakku

Mehevä, maukas ja maistuva, kaiken lisäksi -ton porkkanakakku. Tässä ohjeessa ei ole maitoa, munia, soijaa tai vehnää. Neiti rakastaa tätä kakkua, eikä ihme, se on niin hyvä. Oiva herkku allegiselle, vegaanille tai keliaakikolle pääsiäiseen.


Porkkanakakku

2 dl täysjyväriisijauhoja
1,5 dl hirssijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1 tl ksantaania
---
1,5 dl rypsiöljyä
2,5 dl fariinisokeria
---
1 dl omenasosetta
1 tl valko- tai omenaviinietikkaa
1 tl vaniljauutetta
3 dl porkkanaa hienona raasteena
1 prk ananasmurskaa valutettuna
(halutessa kookoshiutaleita ja pähkinöitä noin 2 dl)

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele maidottomalla margariinilla vuoka (1,5 l) ja jauhota se esim. tavallisilla maissijauhoilla tai hirssijauhoilla. Voit tehdä myös muffineja.

Mittaa yhteen kuivat aineet. Vatkaa rypsiöljyä ja sokeria noin pari minuuttia. Lisää joukkoon omenassose, etikka, vaniljauute, porkkanat ja ananasmurska. Sekoita tasaiseksi. Lisää kuivat aineet ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kaada vuokaan ja paista uunissa 35-45 minuuttia (muffinit noin 15-16 minuuttia).

Idea kakkuun on Susan O'Brieniltä. Jouduin muuttamaan ohjetta jonkin verran Neidille sopivampaan suuntaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.