Mehevä, maukas ja maistuva, kaiken lisäksi -ton porkkanakakku. Tässä ohjeessa ei ole maitoa, munia, soijaa tai vehnää. Neiti rakastaa tätä kakkua, eikä ihme, se on niin hyvä. Oiva herkku allegiselle, vegaanille tai keliaakikolle pääsiäiseen.
Porkkanakakku
2 dl täysjyväriisijauhoja
1,5 dl hirssijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1 tl ksantaania
---
1,5 dl rypsiöljyä
2,5 dl fariinisokeria
---
1 dl omenasosetta
1 tl valko- tai omenaviinietikkaa
1 tl vaniljauutetta
3 dl porkkanaa hienona raasteena
1 prk ananasmurskaa valutettuna
(halutessa kookoshiutaleita ja pähkinöitä noin 2 dl)
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele maidottomalla margariinilla vuoka (1,5 l) ja jauhota se esim. tavallisilla maissijauhoilla tai hirssijauhoilla. Voit tehdä myös muffineja.
Mittaa yhteen kuivat aineet. Vatkaa rypsiöljyä ja sokeria noin pari minuuttia. Lisää joukkoon omenassose, etikka, vaniljauute, porkkanat ja ananasmurska. Sekoita tasaiseksi. Lisää kuivat aineet ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kaada vuokaan ja paista uunissa 35-45 minuuttia (muffinit noin 15-16 minuuttia).
Idea kakkuun on Susan O'Brieniltä. Jouduin muuttamaan ohjetta jonkin verran Neidille sopivampaan suuntaan.
Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat
Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...
-
Tein jo viime vuonna vähän makeampia maustekurkkuja ja tykkäsimme niistä kovasti. Nyt tuunasin ohjetta yhä lisää amerikkalaisempaan tyyliin....
-
En liioittele nyt yhtään, kun sanon, että näiden leipien vuoksi kannattaa opetella tekemään patonkeja. Eikä se majoneesin tekokaan liian va...