tiistai 23. syyskuuta 2014

Vaniljainen karamellipäärynähillo

Meillä on säilötty, säilötty ja säilötty ja säilötty vielä vähän lisää. Kasvimaalta on kerätty jo melkein kaikki, joten viikonloppu kului sujuvasti sitä käsitellessä. Puolukat, loput yrtit ja chilit ja vaikka mitkä muutkin vaativat vielä huomiotaan. Keittiössä on vuoron perään tuoksunut etikka ja makea hillo.

Kaikista viettelevin tuoksu oli yhdellä uudella kehitelmälläni. Se pääsikin heti suosikkilistallemme. Vanilja, karamelli ja päärynä ei yksinkertaisesti voi olla huonoa yhdessä, eikä se olekaan. Sen sijaan se on niin hyvää! Yksinkertaisuudessaan loistavaa vaniljajäätelön kanssa. Tekeminenkään ei ole liian vaikeaa. Karamellin maku tuli näppärästi fariinisokerista, hillosokerista saadaan vähän rakennetta ja vaniljatangon voi halutessaan korvata vaniljauutteella. Vaniljasokerista tulee liian mieto maku epäilen. Jos olet mausteiden ystävä, kaneli tai inkiväärikin voisi sopia.


Vaniljainen karamellipäärynähillo

1,5 kg päärynöitä
0,5 vaniljatankoa
2 dl fariinisokeria
3 dl hillosokeria
0,25-0,5 dl vettä

Kuori ja paloittele päärynät. Laita ne kattilaan. Mittaa joukkoon sokerit sekä vesi. Halkaise vaniljatanko ja raavi siitä veitsellä siemenet irti. Laita ne kattilaan. Heitä joukkoon mukaan tankokin antamaan makua keittämisen ajaksi. Muista ottaa se pois, kun hillo on valmista.

Kiehauta hillo ja hauduta sitä sitten miedohkolla lämmöllä tunnin ajan. Painele päärynänpaloja pienemmiksi perunansurvimella. Purkita desinfioituihin purkkeihin. Hilloa tulee n. 1 litra. Noin kuukauden säilytys jääkaapissa. Pidempi aikainen säilöminen kannattaa tehdä pakastimessa, koska sokeria on normaalia hilloa vähemmän.

Tältä tämä herkku näyttää purkissa. Jostain kumman syystä en saanut otettua kauniista täysinäisestä hillopurkista kuvaa. Meillä taitaa asustaa hillovoro. Enkelin sädekehä pääni päällä kerron, että se en ole minä. Kukaan, mukaan lukien minä itse, ei usko tuohon.

Tässä yksi satsi satoa. Meillä on leijaillut kaalin tuoksuakin melkoisesti (anteeksi naapurit!) Olen tehnyt yhtä sun toista kasviksista ja marjoista. Lähipäivinä laittelen ohjetta mm. ihanaan punasipulihilloon. Facebookin puolelta voit käydä lukaisemassa kasvimaaraporttia. Se on jo vanhempaa perua, mutta paikkansa pitävää yhä.

Tässä kertauksena muutama blogissani jo aiemmin julkaistu, mutta jälleen lähiaikoina käyttämäni säilöntäohje:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...