Kriiseillessä on hyvä taas korjata syömisiään joulun jäljiltä ja palata takaisin terveellisemmälle linjalle. Suklaakonvehti kahvin kanssa korvaantuu terveellisemmällä pallerolla. En tule varmaan enää toimeen ilman päivittäistä energia-annosta pienen herkun muodossa. Näitä on niin kiva kehitellä lisää ja laittaa erilaisia aineksia eri patukoihin tai palleroihin. Tosin kaikissa peruspohja on melko samanlainen, paljon pähkinöitä. Niin on näissäkin, tosin valinnaisuus on isompi kuin monessa muussa ohjeessani. Monta raaka-ainetta voi vaihtaa toiseen, joten näitä palleroita voi tehdä niin keliaakikko kuin maitoallergikkokin.
15 palleroa
50 g juoksevaa hunajaa
2-3 rkl kookosöljyä
100 g manteli- tai maapähkinävoita
1 tl vaniljauutetta
20 g proteiiinijauhetta (maitojauhetta hätätapauksessa)
2,5 dl sattumia (pähkinöitä, siemeniä, kuivahedelmiä tai -marjoja)
50 g kaura- tai spelttihiutaleita (tai riisi tai ruis tai tattari)
Sekoita hunaja, nestemäinen kookosöljy, pähkinävoi ja vaniljauute hyvin notkeaksi seokseksi. Hienonna sattumia aika pieniksi. Esimerkiksi pinjansiemenet olivat jo liian isoja. Sekoita sattumat, proteiinijauhe sekä hiutaleet hunajaseoksen joukkoon. Puristele noin 3 cm halkaisiljaan oleviksi palloiksi ja laita kiinteytymään jääkaappiin.
Yhdessä pallerossa on noin 110 kcal, sattumista riippuen. Proteiineja noin 4 g, hiilihydraatteja 10 g ja rasvaa 15 g. Kovin kevyttä kamaa nämä eivät ole, mutta nyt ei ole tarkoituskaan. Sen sijaan on ajatuksena saada näistä energiaa kiireisenä päivänä nopeasti. Luvut ovat vain suuntaa antavia, koska jokainen valitsee itse omat suosikkinsa raaka-aineiksi.