Perheen runsaslukuinen (yksi) miesväki nautti näistä muffinseista eritoten. Enkä kyllä itsekään paheksunut niitä yhtään. Maistui vähän turhankin hyvin. Nämä olivat suussasulavan pehmeitä ja ihanan meheviä.
Pekonisuklaamuffinsit
6-8 siivua pekonia, rapeaksi paistettuna
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
----
1 dl jogurttia tai soija-/kaurajogurttia
1 dl vahvaa kahvia
100 g voisulaa
50 g tummaa suklaata rouhittuna, maidotonta tarvittaessa
Paista pekoni rapeaksi, valuta talouspaperin päällä. Murustele. Ota hieman syrjään koristeeksi. Laita uuni lämpenemään noin 190 asteeeseen. Valmistele muffinsivuoat, voitele ja jauhota tarvittaessa.
Sekoita viivaan asti olevat kuivat aineet vehnäjauhoista ruokasoodaan yhteen. Lisää joukkoon jogurtti, kahvi, voisula ja suklaa sekä pekoni. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Paista 190 asteessa noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä. Kuorruta lempimokkapalakuorrutteellasi ja koristele pekoninmuruilla.
Sitten vielä yksi vilautus askarteluistani. Tein uuden "miljoonakipan" meille. Todennäköisesti teen uuden vielä, sillä tuo on osoittautunut hieman liian pieneksi käytännössä. Muuten tykkään kyllä.