Kollaasi

Kollaasi

maanantai 3. maaliskuuta 2014

Levain-leipää leipäkoneella

Levainia leipäkoneleivässä, kyllä! Onnistuu! En edes halua tietää, mitä mestarileipurit ja muut "leipäpuritaanit" ajattelevat tästä. Poskiani punottaa jo pelkästä aavistuksesta. Mutta hei, tämä on helppoa ja näppärää. Lisäksi jos levainia on jäljellä pieni nökönen, niin sen saa hyödynnettyä tässä. Kaiken kukkuraksi tuloksena on ihan parasta leipäkoneella valmistettua leipää.


260-275 g vettä
1 tl kuivahiiva
100 g täysjyvävehnäjauhoja
300 g erikoisvehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 dl kurpitsan- tms siemeniä

Mittaa ainekset yllä olevassa järjestyksessä leipäkoneeseen. Valitse kokojyvälle tarkoitettu ohjelma. Käynnistä kone. Lisää vettä tarvittaessa, jos taikina näyttää kuivalta hetken pyörimisen jälkeen. (Taikinan paino on noin 850 g.)

Linkin levain-juuri riittää kahteen seuraavista ohjeista: ranskalainen maalaisleipävaalea levain-leipäspelttileipä sekä yhteen annokseen leipäkoneleipää. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.