Viime viikonloppuna jo löysimme mukavasti sieniä. Niistä osasta tein nopeasti valmistettavaa herkullista tuorejuustolevitettä patongin päälle. Levitteeseen sopii moni sieni. Voi käyttää tatteja tai vaikkapa herkkusieniäkin. Meillä oli kantarellia ja torvisieniä, kun niitä nyt sattui löytymään. Joskus aina ikävöin raskausaikaa. Loppuraskaudesta, kun en enää joutunut olemaan vuodelevossa, kävin sienimetsällä ja löysin kantarellit tuoksun perusteella. Ikävä kyllä se ominaisuus jäi synnärille. Nyt kantarelleja joutuu etsimään ihan perinteisellä tavalla, mutta kivaa puuhaa se silti on.
Sienilevite
2 rkl voita
1 punasipuli
2 litraa metsäsieniä, kuten kantarelleja, torvisieniä, tatteja tms
2 rkl kuivaa sherryä
timjamia muutama oksa
0,5 dl persiljaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
suolaa ja pippuria maun mukaan
Puhdista sienet ja pienennä niitä hieman. Silppua punasipuli pieneksi. Paista pannulla sipulia voissa keskilämmöllä sekoitellen pari minuuttia. Kun sipuli on kuullottunut, lisää joukkoon sienet. Lisää lämpöä ja paista sienet melkein kypsiksi, noin 3-5 minuuttia. Lisää joukkoon sherry ja timjamin oksista lehdet. Paista kunnes neste on melkein kokonaan haihtunut. Anna jäähtyä ainakin vartin verran.
Sekoita sitten joukkoon tuorejuusto, persilja, suola ja pippuri. Hienonna sauvasekoittimella tahnaksi. Anna maustua muutama tunti. Levitä leivän päälle ja nauti. Tätä levitettä ei kannata säästellä, syö se muutamassa päivässä loppuun.
Kantarellin ja torvisienen tuoksu paistinpannulla on huumaava.
Tässä tämän päivän saalista. Tatit olivat madottomia, muutama etanan haukkaisu vaan. Kelpaa, kiitos!