Vähän rehevämmät ja helppotekoiset muffinitkin houkuttelevat kahvin kera. Ei mitään kikkailuita, puhtaita perusmakuja ja vain vähän vaivaa. Suklaaksi voit valita omaa suosikkiasi ja saat takuulla itsellesi maistuvia herkkuja.
Suklaahippumuffinit
4,5 dl vehnäjauhoja
2 dl luomuruokosokeria (tai puolet tavallista ja puolet fariinisokeria)
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa (suola korostaa suklaan makua)
150-200 g suklaata rouhittuna
---
2 isoa kananmunaa
1,5 dl maitoa
1,5 dl sulatettua voita tai margariinia
1 tl vaniljauutetta
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele ja jauhota muffinivuoat tai levitä paperiset pellille/muffinipellille. Käytä paperisia kaksi päällekkäin elleivät ne ole hyvin tukevia.
Sekoita kuivat aineet jauhoista suklaaseen keskenään. Lisää joukkoon kosteat aineet. Sekoita nopeasti taikinaksi. Hyvän muffinitaikinan salaisuus on se, ettei sitä sekoitella liikoja. Aineet vain juuri ja juuri sekaisin.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista noin 15-25 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kypsiä. Muffineita tulee muffinipellillinen, 12 kpl.
Maidottomaksi muffinit saa käyttämällä soijamaitoa, maidotonta margariinia, maidotonta suklaata.