Olen joskus kauan aikaa sitten tehnyt todella hyvää puolukka-punasipulihilloa. Ikäväkseni hukkasin ohjeen siihen ja en ole onnistunut löytämään vastaavaa ohjetta. Nyt melkein parinkymmenen vuoden (hui, kuinka paljon olen vanhentunut!) jälkeen muistin ohjeen ratkaisevia kohtia ja pystyin tekemään hillon.
Hilloa ei tehdä pelkkään etikkaan, vaan liemestä osa on punaviiniä. Se tekee hillon mausta "pyöreämpää" ja pehmeempää. Lisäksi siihen ei laiteta neilikkaa ja kanelia peittämään hillon ja viinin aromeita. Maussa siis arvostetaan raaka-aineita sellaisenaan, eikä yritetä peittää niitä. Puolukka lisää ihanan raikkauden säilykkeeseen. Punasipulihillo on ihan ykkösluokan lisuke hampurilaisiin tai vaikkapa lihapulliin. Ohje kannattaa pistää muistiin joulua ajatellen - ihana pieni tuliaispaketti tai lisuke herkkukoriin.
Punasipulihillo
500 g punasipuleita kuorittuna, ohuina renkaina
1 dl punaviinia
1 dl väkiviinaetikkaa
1,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
pippuria maun mukaan
1 dl puolukoita, tuoreita tai pakastettuja
Kuori ja viipaloi sipuli. Kiehauta kattilassa viini, etikka, sokeri, suola ja pippuri. Lisää joukkoon sipuli. Anna hautua miedohkolla lämmöllä 25 minuuttia. Lisää joukkoon puolukat ja anna kiehua vielä 5 minuuttia. Purkita puhtaaseen purkkiin ja säilytä jääkaapissa. Tarvitset noin 6-7 desilitran edestä tölkkejä.
Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat
Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...
-
Tein jo viime vuonna vähän makeampia maustekurkkuja ja tykkäsimme niistä kovasti. Nyt tuunasin ohjetta yhä lisää amerikkalaisempaan tyyliin....
-
En liioittele nyt yhtään, kun sanon, että näiden leipien vuoksi kannattaa opetella tekemään patonkeja. Eikä se majoneesin tekokaan liian va...