Kurpitsa antaa muffineihin ihanaa kosteutta ja aavistuksen makeutta. Muuten pidin sokerin määrän kohtuullisena ohjeessa. Jos sokerihammasta kolottaa, voi vähäsen sokeria lisätä, koska muffinin maku ei ole tällä määrällä vielä mikään makea.
Suklaiset kurpitsamuffinit
12 kpl
2 dl soijamaitoa tai muuta sinulle sopivaa maitoa
1 tl valkoviinietikkaa
1,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 dl leivinjauhetta
100 g maidotonta margariinia sulatettuna
1 tl vaniljauutetta
2 dl kurpitsasosetta*
Yhdistä soijamaito ja viinietikka, jätä sivuun muutamaksi minuutiksi. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne. Lisää margariini, kurpitsasose, vaniljauute sekä soijamaitoseos. Sekoita nopeasti taikinaksi. Jaa muffinivuokiin (paperisia 2 päällekkäin tai sitten 1 muffinipellillä. Silikoniselle muffinipellille ei tarvitse tehdä mitään, metallinen pitää voidella.) ja paista 175 asteessa noin 20-24 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
Voit halutessasi koristella oranssiksi värjätyllä tomusokeri-vesiseoksella ja suklaahipuilla.
*Tein kurpitsasoseen itse. Paloittelin kurpitsan ja poistin siemenet. Paahdoin kurpitsapaloja uunissa 175 asteessa, kunnes ne olivat pehmeitä. Sitten kaavin hedelmälihan irti kuorista ja soseutin sen.
Näin kosteita ja meheviä voi tehdä munattomistakin muffineista.
Kylmänä päivänä voi nähdä ulkona kauniita asioita ihan vaikka lehtensä pudottaneissa ja talveen varautuneissa pensaissa.
Pst. Tänään minulla on ollut leivontailta. Kiitos Neidin Kummitädin, olen pystynyt jopa jotain uusia juttuja kehittelemään. Tulossa on kaikenlaista kivaa liittyen leipäjuuriin, pizzoihin, kakkuihin jne. Olen ihan intoa piukassa, kun olen saanut tehdä ihan rauhassa keittiöpuuhia. Niin mukavaa kuin lapsen kanssa hääräily onkin, niin mukavaa on myös saada toteuttaa itseään.