Kuorrutuksen olisi voinut levittää kauniimminkin. Minulle tuli teknisiä vaikeuksia, kun Neiti kieppui vieressä ja jaloissa ja joka puolella. Miten lapset voivat olla monessa paikkaa samaan aikaan? Varsinkin, kun hän vielä himoitsi kakkua. Hänellä oli omia porkkanadonitseja, mutta kakku näytti vissiin liian herkulliselta.
Donitsikakku
n. 20 cm halkaisijaltaan vuokaan, 8-10 hengelle
150 g creme fraichea
1 muna
1 tl vaniljauutetta
0,75 dl rypsiöljyä
2,5 dl jauhoja
1 dl sokeria
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl kanelia tai ripaus muskottipähkinää
ripaus suolaa
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota torvivuoka. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kosteat aineet keskenään. Yhdistä seokset nopeasti sekoittaen. Kaada vuokaan ja paista noin 25-30 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä.
Anna jäähtyä. Halkaise ja täytä esimerkiksi hillolla ja kermavaahdolla. Itse laitoin täytteeseen. 2 dl vispikermaa, 0,5 dl creme fraichea ja 0,5 vanilliinikreemijauhetta. Sen vatkasin sähkövatkaimella tukevaksi vaahdoksi. Kreemivaahto kestää vähän paremmin kakun välissä. Vanilliinikreemijauhon sijasta voi käyttää vaniljakastikejauhetta.
Suklaakuorrutus
100 g tummaa suklaata
0,5 dl vispikermaa
1 tl glukoosisiirappia
Kiehauta kerma ja siirappi. Lisää joukkoon suklaa rouhittuna. Sekoita tasaiseksi. Kuorruta kakku ja koristele nonparelleilla.