Kollaasi

Kollaasi

perjantai 17. tammikuuta 2014

Helpot gluteenittomat siemensämpylät

Joskus on ihana päästä vähällä. Mitataan vain muutama aines ja sekoitetaan. Lätkäistään taikina pellille ja kohotetaan, sitten paistetaan. Siinä kaikki! Helppoa ja hyvää.


10-12 sämpylää

3 dl vettä
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl ruokosokerisiirappia tai tavallista siirappia
1,5 tl hiivaa
2 dl Semperin karkeaa jauhoseosta
3 dl Semperin hienoa jauhoseosta
0,5 dl hirssihiutaleita tai tattarileseitä
1 dl kurpitsan- tai auringonkukan siemeniä

Sekoita kaikki aineet hyvin sekaisin kulhossa lusikalla. Nostele lusikalla noin golfpallon kokoisiksi palleroiksi leivinpaperoidulle pellille. (Siistimpi lopputulos tulee, kun pyörittelee kostutetuilla käsillä palloiksi tai pursottaa.) Anna nousta leivinliinan alla puoli tuntia. Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia tai kunnes sämpylä on kumiseva pohjaa koputtaessa. Varo kokeillessa sormiasi!

Viikonloppuna tulossa vielä herkkuja, muista käydä katsomassa. Jauhottoman taikinan keittiössä tekee uuni ylitöitä ja hellalla porisee useampi kattila. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.