Kollaasi

Kollaasi

perjantai 24. tammikuuta 2014

Pulled chicken

Nyhtöpossu on nyt niin muotia ja syystäkin. Mehevää, edullista ja varsin herkullista ruokaa. Vaihtelua siihen toki kaipaa toisinaan. Oivan ratkaisun siihen tarjoaa nyhtökana (broileri, jos ollaan ihan rehellisiä). Nyhtökana on helppotekoinen ja ohje tarjoaa paljon muunneltavaa omaan makuun. Tästä saa niin allergia- kuin lapsiystävällisen version. Ruoka sopii sämpylän päälle, pizzaan, salaattiin tai vaikka ihan perunan kanssa syötäväksi. Varsinainen joka paikan sapuska!


Kastike

250 g paseerattua tomaattia
2 dl ketsuppia

0,25 dl ruokosokerisiirappia
0,25-0,5 dl fariinisokeria
suolaa, pippuria
2 tl paprikajauhetta
2 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
loraus tai kaksi Worcester-kastiketta (allergikot, tarkistakaa tuoteseloste)
2 rkl punaviinietikkaa
maun mukaan Chipotle-chiliä (Ainakin Santa Marialta löytyy jauheena)

Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan ja anna hautua miedohkolla lämmöllä pari tuntia välillä sekoittaen.


Huom! Kastikkeen voit maustaa omilla mausteillasi ja varioida muutenkin makuusi sopivaksi.

Broilerin kypsentäminen

Käytän tässä taas keittämistä, koska sillä tavalla on vaikea saada lihaa kuivaksi. "Se ken keitetyn paistaa, se makian maistaa." Vanhoja viisauksia, joskus niin paikkaansa pitäviä.

1 kokonainen broileri tai pari rintapalaa sekä pari koipea
vettä niin paljon, että broileri peittyy
2 tl suolaa
pippuria
muita haluamiasi mausteita kuten chiliä, sipulia jne

Laita broileri kattilaan. Kaada vettä joukkoon niin paljon, että broileri peittyy. Lisää mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 1,5-2 tuntia. Niin kauan, että liha irtoaa hyvin luista.

Kun broileri on jäähtynyt niin paljon, että pystyt käsittelemään sitä, nyhdä lihat irti uunivuokaan.

Kaada päälle kastike. Lisää tarvittaessa tilkka keitinlientä vielä joukkoon. Peitä vuoka foliolla ja muhisuta uunissa 150 asteessa puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.