sunnuntai 16. elokuuta 2015

Tortillarullat

Teen tunnustuksen. Rakastan texmexiä - chiliä, tortillaa, creme fraichea, salsaa, tacoja ja niin edelleen. Itselleni teen välillä niin tulisia tacoja, että niitä ei tohtisi syöttää vieraille. Ne ovat omaa ja mieheni herkkua. Neitiä vain naurattaa, kun äiti syö tulista ruokaa. Joskus tulee vähän liioiteltua ja se on hänestä hauskaa, kun äiti juo maitoa silmät vettä valuen.

Vakavasti puhuen chiliä ei kannata laittaa liikaa. Oikein annosteltuna se korostaa ruoan makua ja sitä on suorastaan vaikea havaita ruoasta, koska aromit ovat niin kohdillaan, vain sopiva tulisuus kertoo herkullisesta lisästä. Tuorejuusto on chilin parhaita kavereita. Siihen kun sekoittaa mukaan vielä mausteita ja kanaa, on maukas tortillaläpyskän täyte valmis.

Tortillarullat

3-4 tortillaa, koosta riippuen

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
300 g paistettuja kanasuikaleita, hyvin maustettuna (suolaa, pippuria, chiliä, chipotlea jne)
ripaus jeeraa ja korianteria
pippuria ja suolaa maun mukaan
chipotlejauhetta maun mukaan
1/2 paprika pieninä kuutioina
hyvää chiliä maun mukaan silppuna
cheddaria raastettuna maun mukaan
1 kesäsipuli silppuna
1-2 tomaattia pieninä kuutioina, ei siemeniä
tuoretta korianteria silppuna sekä täytteeseen että koristeeksi, laita maun mukaan

Paista ja mausta kanasuikaleet. Jäähdytä. Sekoita kaikki täytteen ainekset yhteen.


Levitä täyte tortillalle. Kääri tortilla rullaksi ja laita saumapuoli alaspäin jääkaappiin kiinteytymään.


Leikkaa tortillarullat sopivankokoisiksi paloiksi. Ripottele päälle korianteria. Aseta tarjolle. Säilytys kylmässä.
Joku taas kerran kuvannut iltahämärissä...

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...