Reunoilla tummaa suklaata rouheena. Päällä Twix, Snickers, Mars, Daim sekä konvehteja,
Pohja
150 g voita
150 g tummaa suklaata
1 tl vaniljauutetta
0,25 dl ruokakermaa
---
150 g vehnäjauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
200 g fariinisokeria
---
2 isoa tai 3 keskikokoista kananmunaa
150 g creme fraichea
Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Voitele ja jauhota 20 cm halkaisijaltaan oleva vuoka.
Sulata kattilassa miedolla lämmöllä voi ja suklaa. Sekoita joukkoon kerma ja vanilja. Sekoita kulhossa jauhot, sooda, leivinjauhe ja fariinisokeri. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt voisuklaaseos. Lisää myös munat sekä creme fraiche. Sekoita nopeasti taikinaksi. Kaada vuokaan ja paista uunin alatasolla 60-75 min tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä vuoassa rauhassa.
Täyte appelsiinivaniljacurdia n. 1-2 dl
Kuorrutus
100 g tummaa suklaata (osa voi olla maitosuklaata)
150 g kuohukermaa
1 rkl glukoosisiirappia/hunajaa
150 g voita huoneenlämpöisenä
Rouhi suklaa kulhoon. Kiehauta kerma ja siirappi. Kaada kuumana suklaan päälle. Anna jäähtyä noin huoneenlämpöiseksi. Vatkaa sitten sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi pienissä erissä joukkoon
Täyttäminen ja koristelu
Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se kahteen osaan. Täytä yksi väli appelsiinivaniljacurdilla ja toiseen väliin myös curd, mutta pikkuisen myös kuorrutusta, noin pari isoa lusikallista.
Levitä loput kuorrutuksesta päälle. Painele reunoille suklaarouhetta ja asettele päälle paloiteltuja suklaapatukoita. Anna olla hetken jääkaapissa maustumassa.
Luonnollisesti minulle tuli vieraiden kanssa viime hetken paniikki, joten kuvat eivät ole mitenkään ihmeellisiä.