perjantai 6. helmikuuta 2015

Perunapekonivohvelit

Tuijottelin eräänä aamuna jääkaappiin ja siellä oli perunamuusin jämät. Siinä on ruoka, joka ei kertakaikkiaan parane vanhetessaan. Muusille on viiisasta keksiä joku uusi käyttötarkoitus. Tällä kertaa en halunnut laittaa sitä paimenenpiiraaseen tai piirakkapohjaan, eikä pannullakaan paistaminen inspiroinut.

Tarkemmin tutkiessa jääkaapista löytyi vielä purjoa, pekonia ja puolukkahilloa. Idea alkoi hahmottumaan kunnolla siinä kohtaa, kun Neiti toivoi vohveleita. Taikina kasaan ja paistopuuhiin. Neitikin sai omat munattomat vohvelinsa, mutta se on sitten toinen tarina.

Nämä maistuvat tukevalta aamiaiselta - kuin englantilainen aamiainen paistinperunoilla höystettynä. Taidan tietää mitä ensi syksynä tulee tehtyä aamiaiseksi ennen sienimetsään lähtöä. Ihan joka päivä ei näin reilua aamupalaa voi syödä.

Perunapekonivohvelit

4-5 vohvelia raudan koosta riippuen

5-6 dl perunamuusia
2 kananmunaa
0,5 dl ruokakermaa
1 dl juustoraastetta, esim. Emmental
1 pkt pekonikuutioita
n. 5 cm pätkä purjoa
1 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
suolaa ja pippuria maun mukaan

Sekoita yhteen perunamuusi, kananmunat, kerma ja juustoraaste. Paista pekonit melkein rapeaksi. Lisää loppuvaiheessa silputtu purjo mukaan paistumaan ja kypsennä pekoni loppuun. Valuta isoin rasvamäärä pois ja sekoita pekonit ja purjot mukaan muusimassaan. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne taikinan joukkoon. Mausta. Paista hyvin voidellulla vohveliraudalla kypsiksi.

Muista lämmittää vohvelirauta kuumaksi raudan ohjeen mukaan ennen paistoa. Rautaa ei kannata liian aikaisin avata tai vohveli repeää pinnastaan. Neuvo koskee ihan kaikkia vohveleita. Tarjoile heti, lisukkeeksi sopii vaikkapa puolukkahillo.

Ihan vielä ei ole kypsä. Lisää paistoa!

Pst. Jos on samanmallinen vohvelirauta kuin minulla, niin ystävänpäivänä voi sitä hyödyntää. Tee vohveleita ja palastele ne sydämiksi kuten olen tehnyt ylimmäisessä kuvassa. 




Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...