torstai 26. helmikuuta 2015

Kakku vihreästä teestä

Alun perin minun piti laittaa lisää chilisiä ruokia, mutta muutinkin mieleni. Tein jo pari viikkoa sitten herkullista ja vähän terveellisempää kakkua, jonka maustoin vihreällä teellä. Pidin siitä niin paljon, että samaa kakkua on taas jäähtymässä keittiössä. Sitä tulee mukamas parempi omatunto herkkupalasta, kun siinä on edes pikkuisen parempia aineita. Maku on sopivan makea, kostea ja mehevä. Kakku pysyy myös mehevänä muutaman päivän säilytyksen aikana. Lisäksi kakku on helppo leipoa, pohjataikinaa ei vatkata lainkaan, vain sekoitetaan. Ihanan helppoa, niin kuin leivonnan joskus pitää ollakin.


Kakku vihreästä teestä

200 g erikoisvehnäjauhoja
50 g hienoja spelttijauhoja (kakkujauhoja)
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
4 tl vihreää teetä jauhettuna
250 g luomuruokosokeria
----
200 g rypsiöljyä tai voisulaa
3 kananmunaa
2,5 dl maustamatonta jogurttia
1 tl vaniljauutetta

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka. Käytin pitkulaista, mutta kakun voi hyvin tehdä myös pyöreään vuokaan. Sekoita kuivat ainet keskenään ja kosteat aineet keskenään. Yhdistä seokset. Kaada vuokaan ja paista n. 40-55 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä alkuun vuoassa. Levitä kuorrutus vasta huoneenlämpöiselle kakulle.

Kuorrutus

150 g tomusokeria
1 tl jauhettua vihreää teetä
2 rkl huoneenlämpöistä voita
100 g tuorejuustoa
1 tl vaniljauutetta (2 tl vaniljasokeria)
1 rkl maitoa

Mittaa kulhoon kuorrutuksen ainekset ja vatkaa kuorrutusta pari minuuttia. Halkaise kakku ja levitä kuorrutetta hieman kakun väliin ja laita loput päälle. Koristele kakku teejauheella. Säilytys jääkaapissa tai pakastimessa ilman kuorrutusta.



Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...