Kakku vihreästä teestä
200 g erikoisvehnäjauhoja
50 g hienoja spelttijauhoja (kakkujauhoja)
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
4 tl vihreää teetä jauhettuna
250 g luomuruokosokeria
----
200 g rypsiöljyä tai voisulaa
3 kananmunaa
2,5 dl maustamatonta jogurttia
1 tl vaniljauutetta
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka. Käytin pitkulaista, mutta kakun voi hyvin tehdä myös pyöreään vuokaan. Sekoita kuivat ainet keskenään ja kosteat aineet keskenään. Yhdistä seokset. Kaada vuokaan ja paista n. 40-55 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä alkuun vuoassa. Levitä kuorrutus vasta huoneenlämpöiselle kakulle.
Kuorrutus
150 g tomusokeria
1 tl jauhettua vihreää teetä
2 rkl huoneenlämpöistä voita
100 g tuorejuustoa
1 tl vaniljauutetta (2 tl vaniljasokeria)
1 rkl maitoa
Mittaa kulhoon kuorrutuksen ainekset ja vatkaa kuorrutusta pari minuuttia. Halkaise kakku ja levitä kuorrutetta hieman kakun väliin ja laita loput päälle. Koristele kakku teejauheella. Säilytys jääkaapissa tai pakastimessa ilman kuorrutusta.