maanantai 21. heinäkuuta 2014

Alkoholittomia kesädrinkkejä

Ukkostaa, ei ukkosta, ukkostaa. Siitä oli eilinen päivä tehty. Melkein koko ajan jyrisi jossakin päin. Onneksi tästä päivästä on tulossa rauhaisampi. Koko viikostakin oikea helleviikko. Nyt onkin oikea aika tehdä juomista ihania herkkuja, jotka käyvät kevyestä jälkiruoasta. Raikasta, kaunista ja ihanaa vaihtelua vedelle ja vichylle.


Vesimelonijuoma

2 dl mintunlehtiä
1/2 pienehköstä vesimelonista paloina, ilman kuorta
luomuruokosokeria maun mukaan
0,5-1 dl sitruunamehua (maun mukaan)

Mittaa ainekset isoon tehosekoittimeen tai monitoimikoneen hienonnuskulhoon. Käytä konetta niin kauan, että meloni on "mehustunut". Valuta juoma siivilän läpi, tarkista maku ja lisää halutessasi sitruunaa tai sokeria. Voit myös laimentaa vedellä, jos siltä tuntuu. Kaada juoma lasiin ja lisää jäitä. Koristele mintun oksalla.


Mansikka-limejuoma

1 litra mansikoita
1-2 limen mehu
sokeria halutessa
Spritea

Soseuta mansikat aivan nestemäiseksi. Painele siivilän läpi. Laita lasin pohjalle 1 dl mansikkasosetta, limen mehua maun mukaan, täytä lasi Spritella (kuohuu paljon!) Lisää jäät ja halutessasi sokeri. Sekoittele hieman. Koristele mansikoilla ja sitruunanviipaleilla.



Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...