keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Vaniljamuffinit mansikkakuorrutteella (vegaani)

Kaikkiin herkkuihin ei aina tarvita munia ja maitotuotteita. Ihanat kuorrutetut muffinit onnistuvat upeasti myös allergia- ja vegaaniystävällisesti. Voitte vain kuvitella miten Neiti, paremminkin Neiti Pinkkinen, rakastui näihin muffineihin. Hän ei oikein välitä erilaisista ylläreistä leivonnaisissa, niin tällainen perusmuffini oli tosi paljon mieleen. Puhumattakaan "pinkkisestä" kuorrutteesta ja voi äiti, iiiihana muffinivuoka. Voi pinkki sanon vaan, sitä se on nyt meillä. Onneksi vielä leikit eivät ole pelkkää pinkkiä ja legoilla voidaan hyvin kasailla hinureita ja autotalleja.


Vaniljamuffinit

n. 10-12 kpl

2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
---
1,75 dl soijamaitoa
0,75 dl maidotonta sulaa margariinia/ruokaöljyä
1 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljauutetta

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele ja jauhota muffinivuoat (silikonisia ei tarvitse, eikä tietenkään paperisia) tai levitä paperiset pelllille.

Yhdistä kuivat aineet omassa kulhossaan ja kosteat toisessa. Yhdistä aineet nopeasti sekoittaen keskenään ja jaa muffinivuokiin. Paista 18-25 min tai kunnes muffinit ovat kypsiä. Anna jäähtyä ennen kuorrutusta.

Mansikkakuorrute

100 g maidotonta margariinia
200 g tomusokeria
1-1,5 dl mansikoita pieninä paloina
150-200 g tomusokeria

Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon mansikat ja tomusokeri. Älä vatkaa liikaa ettei seos juoksetu. Jos kuorrute näyttää erottuvan, sekoita joukkoon lisää tomusokeria. Käytä heti. Säilytys jääkaapissa.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...