sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Mansikka-jalapenohillo ja vuohenjuusto-mansikkaleivät

Maistelin mielessäni mansikoiden ja jalapenojen/serranojen makua yhdessä niin paljon, että minun oli pakko kokeilla tehdä siitä hilloa. No sehän oli älyttömän hyvää tällaiselle chilipäälle. Seuraavaksi maistoin hillon mielessäni vuohenjuuston kanssa. Sitten oli pakko tehdä leipiä ja ne olivatkin hyviä. Jopa mieheni, jonka mielestä vuohenjuusto on vain ok, sanoi, että nämä olivat hyviä. Minä olen sellainen pöhkö, joka söisi vuohenjuustoa varmasti joka päivä. Se toimii niin hyvin mm. paholaisen hillon kanssa. (Paholaisen hillolla voi korvata leivissä olevan mansikkahillon.)

Nyt muuten alkaa olemaan aika tehdä maustekurkkuja ja paholaisen hilloa. Jos ei ole omaa satoa, niin kaupoissa tomaattien ja avomaankurkkujen hintataso on inhimillinen. Olin niin tyytyväinen viime vuoden kurkkuohjeeseen, että en tee uutta tälle vuodelle. Paholaisen hillokin pysyy perinteisenä. Teen siitä vain useita eri tulisuusasteita, jotta chilipääpäivänä saa tarvittaessa naga-hilloa ja joskus vain hyvin vähän potkivaa hilloa. Samaa voisi kuvitella toteuttavansa mansikka-jalapenohillon kanssa.


Mansikka-jalapenohillo

800 g mansikoita
1 dl sitruunamehua
2 tl roseepippuria
50-100 g jalapenoja/serranoa/habaneroa
1 pkt hillo-marmeladisokeria

Perkaa mansikat. Punnitse se kattilaan, mittaa joukkoon sitruunamehu ja murskattu roseepippuri. Silppua joukkoon valitsemasi chili ilman siemeniä. Keitä noin 10-15 minuuttia. Lisää joukkoon hillo-marmeladisokeri ja keitä vielä viisi minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen purkittamista. Muista desinfioida purkit ennen käyttöä.

Vuohenjuusto-mansikkaleivät

4 kolmioleipää

4 siivua paahtoleipää
mansikka-jalapenohilloa
100 g vuohenjuustoa
1-2 dl mansikoita
rucolaa
Paistamiseen voita tai voin ja öljyn seosta

Voitele leivät hillolla. 

Ripottele päälle rucolaa, laita vähän joka puolelle vuohenjuustoa ja lisää vielä mansikkaviipaleita. Laita päälle toinen leivänsiivu ja paista kuumalla paistinpannulla voissa molemmin puolin. Leikkaa kolmioiksi ja tarjoa heti.




Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...