Nyt muuten alkaa olemaan aika tehdä maustekurkkuja ja paholaisen hilloa. Jos ei ole omaa satoa, niin kaupoissa tomaattien ja avomaankurkkujen hintataso on inhimillinen. Olin niin tyytyväinen viime vuoden kurkkuohjeeseen, että en tee uutta tälle vuodelle. Paholaisen hillokin pysyy perinteisenä. Teen siitä vain useita eri tulisuusasteita, jotta chilipääpäivänä saa tarvittaessa naga-hilloa ja joskus vain hyvin vähän potkivaa hilloa. Samaa voisi kuvitella toteuttavansa mansikka-jalapenohillon kanssa.
Mansikka-jalapenohillo
800 g mansikoita
1 dl sitruunamehua
2 tl roseepippuria
50-100 g jalapenoja/serranoa/habaneroa
1 pkt hillo-marmeladisokeria
Perkaa mansikat. Punnitse se kattilaan, mittaa joukkoon sitruunamehu ja murskattu roseepippuri. Silppua joukkoon valitsemasi chili ilman siemeniä. Keitä noin 10-15 minuuttia. Lisää joukkoon hillo-marmeladisokeri ja keitä vielä viisi minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen purkittamista. Muista desinfioida purkit ennen käyttöä.
Vuohenjuusto-mansikkaleivät
4 kolmioleipää
4 siivua paahtoleipää
mansikka-jalapenohilloa
100 g vuohenjuustoa
1-2 dl mansikoita
rucolaa
Paistamiseen voita tai voin ja öljyn seosta
Voitele leivät hillolla.
Ripottele päälle rucolaa, laita vähän joka puolelle vuohenjuustoa ja lisää vielä mansikkaviipaleita. Laita päälle toinen leivänsiivu ja paista kuumalla paistinpannulla voissa molemmin puolin. Leikkaa kolmioiksi ja tarjoa heti.