Coleslaw
1 varhaiskaali
2 porkkanaa paloina
1 pieni sipuli
----
1 dl majoneesia
1 dl kermaviiliä
0,5 dl maitoa
0,5 dl sokeria (vajaa, alkuper. ohjeessa on enemmän, laita makusi mukaan)
2,5 rkl sitruunamehua
1-1,5 rkl valkoviinietikkaa
0,5 tl suolaa
mustapippurirouhetta maun mukaan
Laita kaali, porkkanat ja sipuli paloina esimerkiksi monitoimikoneeseen ja silppua hienoksi. Sekoita yhteen kastikkeen ainekset ja sekoita kaalisalaatin joukkoon. Anna makujen tasaantua jääkaapissa tunnin verran.
Kun sanoin hienoksi, tarkoitin ihan tällaista silppua.
Valmis salaatti
Hampurilainen
Hampurilaisessa oli tuuria matkassa. Minua laiskotti ihan hirvittävästi, joten en jaksanut tehdä sämpylöitä. Ainoa leipä, jota löysin, oli paahtoleipää (juu-u, ihan kaupan paahtoleipää, joskus sitäkin meillä on.) Mutta mutta, se sopikin tähän ihan täydellisesti. Mitään muuta ei vaadittu kuin hampparipihvi, pekonia ja kaalisalaatti. Juustoakaan ei olisi tarvinnut, enkä sitä toisiin hampurilaisiin edes laittanut.
400 g rotukarjan naudanjauhelihaa
400 g vähärasvaista nautasikajauhelihaa
2 rkl ketsuppia
pippuria ja suolaa maun mukaan
pekonia päälle
---
paahtoleipää (gluteenitonta tarvittaessa)
coleslaw
juustoa haluttaessa
Sekoita jauhelihat ja mausteet taikinaksi. Vaivaa sitä hetki, jotta pihvit pysyvät paremmin kasassa. Muotoile taikinasta haluamasi kokoisia ja paksuisia pihviä. Laita päälle pari pekoniviipaletta. Tuollaisessa
halsterissa kypsentäminen helpottaa grillaajan elämää. Kääntäminen on huomattavasti paljon helpompaa.
Grillaa pihvit hyvällä hiilloksella kypsäksi. Kuvassa näkyy hyvä hiillos - hiilet/briketit ovat päältä valkoisia, sisältä punahehkuisia. Ota paahtoleipiin myös väriä grillistä.
Kasaa hampurilainen. Leivälle reilusti coleslaw:ta.
Sitten päälle pihvi ja mahdollinen juusto sekä leipäsiivu. Ei muuta kuin syömään!