Joskus sitä voi nauttia uskomattoman paljon yksinkertaisista asioista, pulkkamäestä, kun sitä lunta on viimeinkin tullut. Bussimatkasta, kun seuraa lapsen intoa niinkin arkipäiväiseen asiaan kuin "linkillä" matkustamiseen. Sitä valoa kasvoilla, kun lapsi katsoo teatterissa esitystä. (Neiti muuten kertoi minulle ennen teatteria, että hänestä tulee matematiikan opettaja, esityksen jälkeen kuulemma näyttelijä.) Joskus sitä on hyvä unohtaa joulutouhotus sekä muut kiireet (ja niitä on ollut ja paljon) ja vaihtaa vapaalle. Kävellä illalla kaupungissa katselemassa jouluvaloja, nauttia vuodenajan tunnelmasta, pienestä lumisateesta ja lämpimästä kaakaosta. Stressin häätämistä parhaimmillaan.
Blogiani pidempään seuranneet ovat saattaneet huomata, että olen toffeefriikki. Viime vuonna julkaisen ihanan toffeeohjeen, nyt se hyppää vielä askeleen eteenpäin kohti täydellisyyttä. Jopa makeakriittinen mieheni pitää tästä toffeesta.
Fleur de sel toffee
110 g voita
1 dl maitoa
1,25 dl vispikermaa
150 g glukoosissiirappia
250 g sokeria
50 g fariinisokeria
ripaus suolaa
---
3 tl vaniljauutetta, ei pakollinen
---
Fleur de sel suolaa maun mukaan
Mittaa vähintään kolmen litran kattilaan voista suolaripaukseen ainekset. Keitä hitaasti lämpöä nostaen niin kauan, että massan lämpötila on 120 astetta. Sekoita aina välillä, loppuvaiheessa varsinkin kannattaa sekoittaa usein tai koko ajan ettei massa pala pohjaan.
Kun lämpötila on saavutettu, ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon vaniljauute tosi varovasti. Se kuohauttaa toffeeta. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. (n. 15 cm x 25 cm)
Kun toffee on vähän aikaa päälle, ripottele päälle Fleur de sel suolaa. Jos sinulla ei ole sitä, voit laittaa vaikka karkeaa merisuolaa, ei se ole niin merkin ja mallin päälle. Paloittele, kun toffee ei ole vielä ihan täysin jähmettynyt.
Säilyy muutaman päivän huoneenlämmössä. Pidempi säilytys jääkaapissa.
Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat
Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...
-
Tein jo viime vuonna vähän makeampia maustekurkkuja ja tykkäsimme niistä kovasti. Nyt tuunasin ohjetta yhä lisää amerikkalaisempaan tyyliin....
-
En liioittele nyt yhtään, kun sanon, että näiden leipien vuoksi kannattaa opetella tekemään patonkeja. Eikä se majoneesin tekokaan liian va...